Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У травні за воду і водовідведення калушани платитимуть ще за старими тарифами

Переглядів: 530

16 квітня на 11-ій позачерговій сесії Калуської міської ради депутати внесли зміни до програми фінансової підтримки комунального підприємства «Водотеплосервіс» на 2021 рік. Додатково з бюджету виділили 3 млн грн на погашення заборгованості із заробітної плати. Однією з причин прийняття такого рішення є, зокрема, те, що рахунки «Водотеплосервісу» ще заблоковані дотепер. Слід також зазначити, що всі три судові рішення винесені на користь підприємства.

– Ми надіємося, що відділ примусового виконання рішень в області і в Києві не подасть апеляцій, – коментує ситуацію директор КП «Водотеплосервіс» Петро Шевчук. –Тоді судові рішення набирають законної сили і з того моменту відділ примусового виконання рішень згідно з постановою суду зобов’язаний розблокувати нам рахунки. При бажанні, вони їх можуть розблокувати і сьогодні, але можуть і відтягувати час, чекати на повний текст рішення суду, подавати апеляції і т.д. Це може тривати і до місяця. Станом на сьогодні підприємство ще боргує працівникам зарплату за два останні місяці минулого року. Тому зарплату людям виплачуємо винятково завдяки цільовій програмі підтримки від міської ради. Але ми маємо ще заборгованість перед працівниками за листопад і грудень минулого року.

Директор «Водотеплосервісу» наголосив, що через заблоковані рахунки у підприємства немає також можливості для того, щоб переукласти з абонентами договори на надання послуг з водопостачання та водовідведення, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Нагадаємо, що 1 березня на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради затвердили нові тарифи на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, які становитимуть 19,46 грн з ПДВ і  17,74 грн з ПДВ за 1 м³ води відповідно. Але їх можуть застосувати тільки після того, як КП «Водотеплосервіс» укладе договори зі всіма споживачами.

– Нам рахунків не розблокували. Тому коштів навіть для того, щоб оплатити послуги друку в нас немає. Планували, що на сьогоднішній день рахунки будуть розблоковані. Але це не вдалося через опозицію виконавчих органів. Це не державницький підхід до справ, – резюмує П. Шевчук.

Тож у травні для населення ще будуть діяти старі тарифи. Хоча бюджетним установам та іншим категоріям споживачів послуги з водопостачання та водовідведення вже надаються за новими тарифами:

– Ми не застосували тариф для населення тільки через те, що ми не маємо ні фізичних можливостей, ні коштів для того, щоб рознести договори усім 22 000 абонентам, підписати їх і вичекати місяць часу. Але з 1 квітня новий тариф вже діє для бюджетних установ та категорії інших споживачів, наприклад, для малих підприємців, ФОПів. Щодо населення, то можу сказати ствердно, що в травні нові тарифи на послуги з водопостачання та водовідведення ще не будуть застосовані.

Схожі матеріали за тегами: Калуш ВТС тарифи вода

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: