Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У трьох садочках Калуша відкриють інклюзивні групи

Переглядів: 1510

У Калуші члени виконкому затвердили планову мережу закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на 2019 – 2020 навчальний рік.

Як повідомила начальника управління освіти Калуської міської ради Ірина Люклян, з наступного навчального року у двох дошкільних закладах міста і надалі діятимуть 4 логопедичні групи. Зокрема, три групи у «Ластівці» і одна – у «Червоній шапочці».

Також у трьох садках запровадять 4 інклюзивні групи: по одній - у «Журавлику» і «Калинці» та дві – у «Золотому ключику». Інклюзивні групи у дошкільних навчальних закладах створюються для забезпечення умов дітям з особливими освітніми потребами, в тому числі дітям з інвалідністю, для розвитку та навчання спільно зі своїми однолітками.

А ось групи з продовженим режимом роботи до 19.30, які з 1 лютого функціонують у трьох садках, скоротять до однієї. Її залишать в «Золотому ключику».

Начальниця управління освіти з цього приводу додала, що в «Журавлику» за цей час не було жодної дитини, у «Червоній шапочці» і «Золотому ключику» надійшло по дві заяви від батьків, але залишаються лише по одній дитині. Хоча групи з продовженим режимом роботи були створені на прохання калушан, які підтримали відповідну електронну петицію, попиту фактично на цю послугу нема.

Загалом плановою мережею на 2019-20 навчальний рік передбачено 81 групу і 2288 дітей. Проте фактична кількість дітей у кожному дошкільному навчальному закладі може змінюватися відповідно до потреб батьків.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш садочки логопедичні інклюзивні групи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: