Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Вигоді вшанували лісівників та відзначили День селища і територіальної громади (ФОТО)

Переглядів: 234

19 вересня у найвіддаленішому і наймальовничішому куточку Калуського району в селищі Вигода відзначали потрійне свято: День селища, День лісівника, а відтепер і ще – День територіальної громади.

Вітаючи мешканців Вигодської громади, голова Калуської РДА Жанна Табанець підкреслила, що Вигода була і залишається одним із потужних деревообробних осередків Прикарпаття, які, своєю чергою, становлять економічну основу територіальної громади. Тому недаремно переплелися воєдино професійне свято лісівників і День селища та День громади, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської РДА.

Жанна Табанець, звертаючись до лісівників, наголосила: «Саме від вашої професійної, невтомної та самовідданої праці, шановні лісівники, залежить збереження зеленого багатства, його відновлення та ефективне використання. Ліс – не тільки унікальний і безцінний дарунок природи, окраса рідної землі, але й запорука нашої екологічної безпеки, основа економічної стабільності територіальної громади».

Відтак очільниця району висловила слова вдячності всій громаді та її керівництву за те, що примножує здобутки територіальної громади, працює на благо її розвитку, створює комфортні умови для життя.

Варто зазначити, що останнім часом у цій гірські громаді зроблено чимало добрих справ. Один із яскравих прикладів – новозбудований ліцей у Вишкові, який нещодавно реалізували завдяки проєкту Президента України «Велике будівництво». В рамках цього проєкту здійснюється і капітальний ремонт дороги державного значення «Долина – Хуст», яка веде до більшості населених пунктів громади.

Про Вигоду та її туристичну привабливість підкреслив у своєму виступі народний депутат України Олександр Матусевич.

Варто згадати і ще одну цікаву деталь – голова Вигодської територіальної громади Микола Мацалак підписав із гостем з-за кордону – бурмістром ґміни Прушкува Кшиштофом Цибулею – меморандум про співпрацю.

У вітальному слові селищний голова громади Микола Мацалак справедливо зауважив, що турбота про ліс – спільна справа лісівників і громади. Така співпраця завжди повертається сторицею у вигляді розмаїття лісових багатств. Тому люди, які професійно стоять на сторожі гармонії і порядку в лісовому господарстві, справедливо заслуговують глибокої поваги та високого авторитету.

Директор підприємства «Вигодський лісгосп» Ігор Лазорко, вітаючи колег, зауважив на особливості цього свята, оскільки попри професійний характер воно стосується кожного громадянина України. Але виростити і доглянути ліс, вкласти в цю справу щоденну завзяту працю, надзвичайні зусилля й уміння, які передаються лісівниками з покоління в покоління, – завдання  працівників лісового господарства.

Під час святкувань вигодчан та їх гостей порадувала цікава мистецька програма. Різножанрові та запальні виступи артистів, народно-аматорських колективів із старостинських округів Вигодської громади не залишили байдужим нікого. На площі були розгорнуті палатки від старостинських округів, де людей частували смачними українськими стравами і напоями. Позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї прохолодної днини на урочистості.

…Територіальна громада – це велика родина, де як дитина, так і дорослий робить свій вклад для розвитку рідного краю. Це свято дало можливість кожному відчути себе частинкою великої родини. Отож залишається побажати жителям Вигоди надалі такої згуртованості, яку вони проявили під час святкування Дня громади, Дня селища і Дня лісівника. Нехай родовід цієї гірської громади щороку проростає пагонами нових поколінь…

 

Схожі матеріали за тегами: Вигода День седища лісівіника святкування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: