Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У закладах освіти Калуської територіальної громади на тиждень відновили подачу тепла

Переглядів: 400

Сьогодні, 20 квітня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Калуської міської ради, на якому розглянули питання про відновлення опалювального сезону 2020-2021 років в закладах загальної середньої, дошкільної освіти, розташованих на території Калуської міської територіальної громади, та у стаціонарних медичних закладах міста.

Нагадаємо, що 12 квітня у Калуській міській ТГ був припинений опалювальний сезон, оскільки середньодобова температура була вища 8 градусів. Проте пішло похолодання і почали надходити скарги про недостатню температуру у приміщеннях шкіл і садочків.

Як повідомив міський голова Андрій Найда, школи і садочки після карантину не прогріті. Вчора був обхід по дошкільних і шкільних закладах в місті і бачили, що у класах було 15-16-17 градусів.

«Є проблема з тим, що заклади у нас недостатньо обігріті і некомфортні умови для навчання і перебування дітей. Ми вже зверталися на ТЕЦ і «Водотеплосервіс», проте технічно відновити тепло в Калуші практично нереально, – зазначив він. – Але в старостинських округах там, де є можливість відновити подачу тепла і прогріти приміщення, то треба відновити. Там легше це зробити, оскільки є свої локальні котельні. Тому на тиждень пропонуємо запустити тепло і прогріти садочки і школи. А там, де нема можливості, то вже керівники закладів будуть вирішувати, як працювати – чи дистанційна форма навчання, чи скорочені уроки, чи локальні обігрівачі. Кожен керівник сам визначатиме, як цей період похолодання пережити».

При цьому міський голова додав, що багато міст відключили тепло і не реагують на скарги та крики мешканців.

«Ми звертаємо увагу на цю ситуацію і виправляємо. Цим рішенням виконкому ми хочемо покращити цю ситуацію», – додав Андрій Найда.

Тож члени виконкому підтримали рішення про продовження опалювального сезону ще на тиждень.

Також опалювальний сезон продовжений у стаціонарних медичних закладах.

Схожі матеріали за тегами: Калуська ТГ освіта заклади подача тепла

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: