Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Учасник АТО з Калуша Ілля Тітко візьме участь у Форумі військових письменників

Переглядів: 426

З 14 до 16 березня відбудеться ІІІ Форум військових письменників, який цьогоріч стане першою літературною подією не лише Львова, а й країни розпочавши фестивальний марафон.

Форум є також першим фестивалем, що об’єднав авторів – діючих військовослужбовців, журналістів, а також тих, хто на початку протистояння на Сході України були призвані до лав силових структур України по мобілізації, або пішли воювати добровольцями, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на сторінку Всеукраїнського форуму військових письменників у Facebook.

Серед учасників форуму - і боєць АТО з Калуша Ілля Тіткоавтор книги «Формула крові».

Ілля Тітко пішов на війну у 53 роки. У складі 59-ї мотопіхотної бригади відслужив під Попасною з вересня 2015-го по жовтень 2016 року. У мирному житті він працював головним інженером підприємства з обслуговування ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ». Після демобілізації повернуся до роботи за фахом. Люблячий чоловік, батько та дідусь.

Коли на підприємство вкотре принесли повістки працівникам, Ілля Тітко попросив виписати повістку і йому, бо не міг залишатися спостерігачем і вручати ці «листки щастя» своїм підлеглим. Це була шоста хвиля мобілізації. У вересні 2015-го він потрапив у 9-ий батальйон 59 мотопіхотної бригади, був заступником командира. А далі – зона бойових дій під Попасною, де занурився в саме пекло. Як йому було важко, не казав навіть дружині, з якою 30 років у шлюбі. Про це та інше він після демобілізації описав у своїй книзі «Формула крові».

Вже втретє форум сприятиме взаєморозумінню, згуртує, допоможе відрефлексувати отриманий героями досвід, а також стане неформальним майданчиком для спілкування із громадою.

Учасники форуму вже традиційно зустрінуться з читачами не лише у Львові, але і в районних містах. У програмі презентації книг, неформальне спілкування, благодійні акції та ярмарок. Локаціями стануть: Будинок офіцерів, Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука, Будинок Воїна,  публічні бібліотеки та культурні центри  області (Миколаїв, Червоногад, Солонка, Кам’янка-Бузька, Борислав, Сокаль).

Долучатись до подій можна буде у офлайн та онлайн форматі (відеотрансляцій) на сторінці Форуму.

Нагадаємо, що 13 грудня минулого року у Палаці культури «Юність» театр «Легенда» презентував постановку «Незламні» про бійців АТО Калущини. Режисером-постановником вистави була Леся Піцик.

«Легендівці» розказали непрості історії та епізоди з бойового життя воїнів-захисників Калущини, серед яких також йшлося й про Іллю Тітка з позивним «Сват».

Фото Наталії Ковальської.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Ілля Тітко Формула крові Форум

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: