Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В Калуші засудили капітана міліції за вимагання хабара

Переглядів: 1372

На початку грудня минулого року капітан міліції зустрів поблизу ринку на вулиці Дзвонарській у Калуші торговця, громадянина Узбекистану, з яким був знайомий вже не менше року. Міліціонер добре знав, що в чоловіка закінчився термін легального перебування в Україні (90 днів). Капітан забрав в узбека-нелегала паспорт і вимагав 200 доларів за те, що не повідомить про порушення в державну міграційну службу. У випадку відмови погрожував затриманням і видворенням з України.

9 грудня капітан міліції таки привів узбека до міськвідділу міліції і просто в кабінеті взявся з погрозами вимагати хабара. Той на словах погодився, але звернувся зі скаргою в УСБУ.

22 січня 2015 року чоловіки зустрілися на площі Героїв у Калуші. У торговця була при собі тільки тисяча гривень, що розлютило капітана міліції. Офіцер вимагав від чоловіка якнайшвидше додати решту суми – 2500 гривень.

26 лютого вони зустрілися знову: узбек передав міліціонеру 2500 гривень. Одразу після вчинення злочину капітана міліції затримали працівники СБУ.

На суді міліціонер у вчиненому розкаявся і просив суворо його не карати. Суд також врахував, що підсудний має на утриманні двох малолітніх дітей.

Суд визнав капітана міліції винним за ст. 368 ч.1 КК України і призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів, що становить 25 500 грн., з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах на строк два роки без спеціальної конфіскації. Підсудного також позбавлено звання капітана міліції.

Засуджений ще може оскаржити вирок в апеляційному суді.

http://versii.if.ua/novunu/chergova-koruptsiyna-sprava-na-prikarpatti-tsogo-razu-u-militsiyi/

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: