Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

В обласних олімпіадах здобули перемоги понад 80 калуських школярів

Переглядів: 505

Як повідомила голов-ний спеціаліст управління освіти Калуської міськради Оксана Відливана, вже завершився третій (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з нав-чальних предметів. У ньому взяли участь 116 учнів навчальних закладів міста, з яких 84 стали переможцями. Зокрема, дипломи І ступеня вибороли 7 учнів, ІІ ступеня – 28 та ІІІ ступеня – 49 школярів.
Найбільше перемог, як завжди, у гімназистів – 27, на другому місці СЗОШ №2 – 16 перемог, на третьому ЗОШ №7 – 12. Четверту сходинку посіли учні десятої школи – 9 перемог, п'яту – третьої школи – 8. На шостій позиції – школа №6, учні якої мають 7 перемог, в інших навчальних закладів – по 1-2.
За словами Оксани Відливаної, десятеро переможців третього етапу вже взяли участь у завершальному ІV етапі олімпіад і шестеро з них здобули дипломи ІІ та ІІІ ступенів. Так, дипломами ІІ ступеня удостоєні: з астрономії – десятикласник Калуської гімназії Тарас Пакіж (вчитель Олександр Безушко); з історії – десятикласниця ЗОШ №6 Юлія Білоножкіна (вчитель Галина Гаталевич); з географії – восьмикласниця гімназії Леся Голинська (вчитель Алла Маковська).
Дипломами ІІІ ступеня нагороджені: з історії – дев'ятикласниця ЗОШ №3 Анна Поважняк (вчитель Надія Кучер); з хімії – восьмикласниця гімназії Олена Прокоф'єва (вчитель Олександра Гетьманчук); з української мови та літератури – дев'ятикласниця ЗОШ №7 Леся Чебан (вчитель Галина Кохан).
Окрім того, зазначає спеціаліст управління освіти, 22 квітня участь у заключному етапі олімпіади з трудового навчання братиме одинадцятикласник ЗОШ №3 Михайло Яніцький, який також може повернутися з перемогою.
– У результаті, якісний показник участі в олімпіадах у цьому році вищий від минулорічного. Якщо в минулому навчальному році 146 учасників ІІІ етапу дали 98 перемог, що становило 67,1%, то в цьому році відсоток сягнув 72,4%, – зазначає Оксана Відливана. – А менша кількість учасників в цьому році пояснюється меншою кількістю олімпіад. Минулого року вони проводились із 21 предмета, а цього – з 19. Зокрема, відмінили олімпіади з іспанської мови, фізичної культури та педагогіки і психології. Зате вперше проводили олімпіаду з польської мови.
В цьому році, як і в попередні, декотрі школярі отримали перемоги з двох і більше предметів. Так, з чотирьох предметів їх мали гімназист Тарас Пакіж (хімія, фізика, географія та астрономія) та учениця школи №7 Леся Чебан (історія, математика, біологія та українська мова і література). Ці двоє калушан стали також переможцями заключного етапу олімпіад: Тарас – з астрономії та Леся – з української мови і літератури.
Перемоги з двох предметів мали 11 школярів.

Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: