Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Вчора калуські рятувальники знешкоджували гнізда ос та шершнів

Переглядів: 1230

Минулої доби калуські рятувальники двічі виїжджали на допомогу населенню в побуті.

О сьомій вечора на вул. Польовій рятувальники знешкодили осинне гніздо. Тут оси завелися в приватному житловому будинку.

 Ще через сорок хвилин на вул. Шкільній два відділення рятувальників знешкодили гніздо шершнів між балконами 8-го і 9-го поверхів житлового будинку.

Укуси перетинчастокрилих комах (оси, шершні, бджоли і деякі інші) відрізняються своєю високою алергенністю. Крім токсинів, що руйнують стінки клітин уражених тканин і впливають на нервові закінчення, у складі осиної отрути містяться також речовини, здатні викликати потужну імунну відповідь організму.

Якщо підвищеної чутливості до отрути ос у людини немає, цих алергенів він може і не відчути. Якщо ж потерпілий відрізняється гіперчутливістю (таких людей ще називають сенсибілізованими), для нього укус оси може бути небезпечний навіть більше, ніж, наприклад, напад отруйного павука.

Особливу небезпеку таять у собі і шершні. Вони жалять людей і тварин без видимих на те причин, а укус шершня дуже небезпечний. Він може призвести до сильної алергічної реакції, а при великій кількості укусів є ризик летального результату. 

Фото: Ландшафтний дизайн дачної ділянки своїми руками

Схожі матеріали за тегами: оси шершні рятувальники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: