Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Виконком звернувся до Прем’єр-міністра, народних депутатів Прощука та Марусяка щодо недопущення блокування рахунків «Водотеплосервісу»

Переглядів: 544

31 грудня на засіданні виконавчого комітету Калуської міської ради затвердили текст звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, народних депутатів України Едуарда Прощука та Олега Марусяка щодо вжиття всіх можливих заходів для недопущення блокування рахунків КП «Водотеплосервіс» і сприяння в розробці плану дій та заходів щодо підтримки даного підприємства.

У зверненні вказується, що «з метою врегулювання нагальних фінансових проблем, які пов’язані з крайньою збитковістю тарифів для підприємства, рішенням Калуської міської ради від 23.12.2018 року №227 про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення КП «Водотеплосервіс» було піднято тарифи на дані послуги майже удвічі. Однак для виходу із фінансової кризи необхідний час для можливості акумулювання достатньої кількості коштів, адже процес накопичення фінансових ресурсів проходить неспішно», пише "Нафтохімік-Калуш".

Іншою важливою проблемою для підприємства є відносини з монополістом з постачання природного газу – АТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України». Вона виключно фінансова, але власними силами підприємство просто не здатне її побороти.

«Навіть за умови 100-відсоткової оплати послуги, коштів не вистає навіть для розрахунків за газ, не кажучи про зарплату, податки, витратні матеріали тощо, що знову  таки вказує на збитковість тарифу».

На даний час ситуація виглядає таким чином: «доходи КП «Водотеплосервіс» є нерегулярними, оскільки підприємство фінансується виключно з внесення споживачами оплати за комунальні послуги, а вся претензійно-позовна робота по стягненню заборгованості із населення, що проводиться підприємством, не дає очікуваного результату так як більшість виконавчих документів повертаються виконавцем з підстав відсутності у боржників майна, на яке можливо здійснити стягнення, КП «Водотеплосервіс» перебуває у надзвичайно скрутному фінансовому становищі та виступає боржником перед цілим рядом підприємств. А неможливість своєчасно виконувати свої зобов’язання по договорам так чи інакше призводить до стягнень заборгованостей з підприємства у судовому порядку».

У зверненні наголошується, що

«наявність на виконанні у Відділі примусового виконання рішень Управління Державної виконавчої служби та дії державного виконавця щодо блокування рахунків КП «Водотеплосервіс» паралізує всю роботу підприємства, штучно створює борги по заробітній платі, податках, платі за електроенергію, та загалом може призвести до екологічного лиха (фізичної неможливості здійснювати водовідведення з міста через зупинку електричних насосів, зупинення станції знезараження, неможливості виїзду аварійних бригад через неможливість оплати палива та зупинки постачання тепла в дошкільні, шкільні та спеціалізовані навчальні заклади...».

Тому наголошується, що блокування рахунків КП «Водотеплосервіс», а відповідно й блокування роботи підприємства призведе до настання екологічного лиха в регіоні, так як це КП є єдиним постачальником питної води для населення, під загрозою зриву забезпечення міста Калуша теплопостачанням, водопостачанням та водовідведенням, що може тягти за собою непередбачувані санітарно-епідеміологічні та екологічні наслідки.

Міська влада просить посприяти в розробці плану дій та заходів щодо підтримки підприємств, на які покладені такі вкрай важливі функції.

 

Схожі матеріали за тегами: Звернення нардепи виконком ВТС

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: