Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водій вантажівки, який скоїв смертельну ДТП у Долині, отримав 4 роки в’язниці

Переглядів: 411

Долинський районний суд виніс вирок жителю Житомирської області, який скоїв смертельну аварію у Долині.

27 липня 2020 року близько 16:00, у світлу пору доби та дощову погоду водій вантажівки їхав у Долині в напрямку Калуша. У цей час назустріч у напрямку Болехова їхав водій автомобіля «Опель Кадет». Водій вантажівки не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався із керуванням транспортного засобу та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із автомобілем «Опель Кадет» з подальшим виїздом за межі автомобільної дороги, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Галичину».

Внаслідок порушення водієм вантажівки правил дорожнього руху, пасажир автомобіля «Опель Кадет» отримав численні травми, від яких помер 9 серпня 2020 року у лікарні.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину в пред’явленому обвинуваченні визнав частково. Суду пояснив, що він працює водієм на підприємстві у Житомирі з листопада 2019 року. Стаж водія у нього з 2006 року. У нього є дозвіл на керування транспортними засобами категорії А,В,С,Е. Встановленого графіка роботи він дотримувався. За його словами, він рухався з швидкістю біля 40 км/год., контролюючи рух автомобіля. При входженні в черговий поворот, автомобіль почало «водити», відбувся «занос» тягача. Він намагався вирівняти рух автомобіля, але це йому не вдалось, автомобіль винесло на зустрічну смугу руху і відбулось зіткнення з автомобілем «Опель-Кадет», який в той момент знаходився уже на обочині дороги. Від початку заносу до зіткнення пройшло приблизно 5 секунд. З потерпілим він спілкувався наступного дня після ДТП, просив вибачення. Просив суворо його не карати.

«Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину визнав частково, його винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.2 ст. 286 КК України повністю доведена зібраними та дослідженими в судовому засіданні доказами», – йдеться у вироку суду.

Водій автомобіля «Опель Кадет» повідомив, що у момент зіткнення його автомобіль уже стояв на обочині. Зіткнення відбулось передньою правою частиною тягача. Що дальше відбувалось, пояснити не може, оскільки втратив свідомість.

Дружина загиблого повідомила, що із чоловіком вони разом прожили 30 років та мають трьох дітей.

Суд визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, призначивши покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 роки з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 2 роки.

Строк відбуття покарання засудженому обчислюватимуть з моменту його фактичного затримання після набрання вироком законної сили та приведення вироку до виконання.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Долина смертельна ДТП водій вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: