Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водію, який збив на смерть пенсіонерку в Калуші, дали умовний термін

Переглядів: 1124

Калуський міськрайонний суд виніс вирок 39-річному водію, який скоїв смертельну аварію у Калуші.

21 листопада 2019 року приблизно о 17.20  у темну пору доби, суху погоду, за умов вуличного освітлення, водій, керуючи автомобілем марки «Mersedes-Benz Vito», рухався по проспекту Лесі Українки, що у м. Калуші у напрямку перехрестя з вул. Богдана Хмельницького. В цей час проїзну частину дороги, зліва направо, відносно напрямку руху автомобіля, почала перетинати 78-річна жінка. Водій своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, унаслідок чого вчинив наїзд на пенсіонерку, повідомляє «Галичина».

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді політравми з багаточисельними переломами кісток скелету та з ушкодженням внутрішніх органів, яка ускладнилася тяжким травматичним шоком, що спричинили її смерть.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав в повному обсязі та підтвердив обставини, які викладені в обвинувальному акті.

Водій пояснив, що він рухався в загальному потоці автомобілів не швидше і не повільніше, ніж інші автомобілі зі швидкість руху в межах 40-60 км/год. В районі кафе «Палермо» в невстановленому місці дорогу переходила літня жінка. Її він помітив надто пізно і не встиг вжити достатніх заходів, щоб уникнути наїзду на пішохода. Він визнав, що був неуважним. Після зіткнення одразу зупинився і залишався на місці пригоди. Коли прибула карета швидкої допомоги, то медики констатували смерть потерпілої. Алкогольних напоїв він не вживав і за кермом перебував в тверезому стані. В подальшому сприяв в розкритті злочину органами досудового розслідування. Він в повному обсязі відшкодував матеріальну та моральну шкоду сину потерпілої особи.

Сином загиблої вказав, що претензій до обвинуваченого не має і просить покарати його якомога м’якше.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, і призначив йому покарання у вигляді 3 (трьох) років позбавлення волі без позбавлення права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК України звільнив його від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з іспитовим строком на один рік, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.

Вирок виніс суддя Володимир Онушканич за участю прокурора Рудого О.Б.

Зазначимо, що після аварії місцеві ЗМІ повідомляли, що у водія в медичному закладі зафіксували стан алкогольного сп’яніння. Однак у вироку суду ця обставина жодним чином не відображена.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш суд смертельна ДТП вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: