Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Водію, який збив у Добровлянах велосипедиста та залишив помирати, дали п’ять років

Переглядів: 921

28 листопада Калуський міськрайонний суд виніс вирок водію, який вчинив ДТП та втік з місця події.

Аварія сталася 28.03.2016 близько 17.15 в с. Добровляни Калуського району. Нетверезий водій «Volkswagen Passat» наближався до перехрестя Бандери-Шевченка та вирішив обігнати ВАЗ, який рухався попереду. В цей час в зустрічному напрямку правим краєм своєї смуги рухався велосипедист, повідомляє «Місто».

Водій «Volkswagen Passat» виїхав на смугу зустрічного руху на швидкості не менше 89 км/год., де наїхав на велосипедиста.

Спричинивши ДТП, обвинувачений поставив потерпілого у небезпечний для життя стан, залишив без допомоги та автомобілем скрився з місця події.

Велосипедист загинув від закритої черепно-мозкової травми з крововиливами в м’які покриви голови, крововиливами під оболонку та в речовину головного мозку, синцем та саднами обличчя, що ускладнилися набряком та набуханням головного мозку.

Обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю. Розкаявся у вчиненому, просив суворо його не карати.

Суд визнав водія винуватим у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 135 КК України, та призначити покарання у виглядів п’яти років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком три роки.

Суд також зобов’язав стягнути з обвинуваченого 80 000 гривень моральної шкоди.

 

Схожі матеріали за тегами: Водій ДТП велосипедист суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: