Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Як проводити місцеві вибори. У Калуші провели навчання для представників виборчих комісій

Переглядів: 744

20 листопада у залі засідань Калуської райдержадміністрації проходило навчання членів сільських, селищних, міських виборчих комісій. На семінарі вивчали питання організації підготовки та проведення перших і додаткових місцевих виборів, які відбудуться 23 грудня 2018 року.

У навчанні взяли участь представники виборчих комісій з Калуського, Рогатинського, Рожнятівського та Долинського районів, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

Семінар провели у рамках проектів міжнародної технічної допомоги, що реалізується Центральною виборчою комісією і Міжнародною фундацією виборчих систем  (IFES).

Ключова роль цього заходу – підвищити рівень підготовки виборчих комісій.

На навчанні йшлося, зокрема, про систему та статус виборчих комісій, реєстрацію кандидатів у депутати та на посаду голови місцевих рад, організацію виборчкомів у день голосування, встановлення підсумків голосування та результатів місцевих виборів. Насамкінець експерти виборчого процесу розглянули питання розгляду скарг, які стосуються місцевих виборів.

Ефективність проведених подібних навчальних заходів, змістовність методичних і навчальних матеріалів та отримання заснованих на міжнародних стандартах консультацій сприятимуть проведенню прозорих та демократичних виборів.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: