Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Як жителям Калуської громади отримати компенсацію за розміщення переселенців – алгоритм дій

Переглядів: 997

31 березня виконавчий комітет Калуської міської ради прийняв рішення про порядок компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану і не отримують щомісячної адресної допомоги внутрішньо переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це інформує "Калуш ФМ", посилаючись на сайт Калуської міської ради.

Алгоритм дій для власників житла в межах Калуської міської територіальної громади, які розміщують внутрішньо переміщених осіб:

  1. Власник житла реєструється у веб-ресурсі «Прихисток» самостійно або звертається в управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради (каб. 304, інженерний корпус, вул. Євшана, 9, м. Калуш, тел. (03472) 6-63-71, (03472) 6-68-46).
  2. Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб власник житла повинен подати заяву за формою згідно з додатком 1 до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 31.03.2022 № 59) до ЦНАПу за місцем розташування жилого приміщення, у якій зазначається прізвище, ім’я та по батькові кожної з розміщених осіб та до якої додаються копії документів, що посвідчують їх особу.
  3. Власник жилого приміщення також зобов’язаний в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати заяву до ЦНАПу за формою згідно з додатком 2 до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 31.03.2022 № 59) з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні.
  4. Для отримання компенсації власник жилого приміщення не пізніше п’яти днів з дня закінчення звітного місяця подає до ЦНАПу заяву за формою згідно з додатком 3 до затвердженого Порядку (рішення виконкому Калуської міської ради від 31.03.2022 № 59).

Компенсація не нараховується  у разі:

- наявності заборгованості за житлово-комунальні послуги;

- якщо внутрішньо переселена особа отримує щомісячну адресну допомогу в цьому статусі з 2014 до 2021 р.

Варто звернути увагу:

  1. Вартість 1 людино-ліжко-дня – 14,77 грн.
  2. Власник житла повинен мати відкритий рахунок IBAN в банку на своє ім’я.
  3. Компенсація нараховується з дня реєстрації у веб-ресурсі «Прихисток».
Схожі матеріали за тегами: Калуська громада переселенці компенсація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: