Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Які імена для своїх дітей найчастіше обирають калушани

Переглядів: 2052

Підібрати ім’я новонародженому маляті - справа непроста, адже вважають, що ім’я людини впливає на її долю. Вибір імені дитини може залежати як від традицій родини, так і від модних віянь, національних, релігійних вподобань і навіть політичних поглядів батьків.

Які ж імена в минулому році для своїх дітей найчастіше обирали калушани, журналісту «Калуш ФМ» розповіла начальник Калуського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ірина Очкур. За її словами, у Калуші серед  дівчачих імен найбільш популярними були Злата, Мілана, Аміна, Емілія. Ім’я Мілана було улюбленим у калушан і в 2016 році.

Щодо імен хлопчиків, то тут перші позиції відвоювали Артем, Матвій, Марк, Тимофій, Максим, Віталій, Олександр.

Як і щороку, декотрі сім’ї давали своїм малюкам імена рідко вживані або зовсім не характерні для нашого краю. Так, у Калуші з’явилися Лукас, Тамерлан, Єремія, Елля, Варвара й Аніта.

Одній дитині також надали подвійне ім’я - Олексій-Натан.

Разом з тим Ірина Очкур зазначила, що з реєстрацією новонароджених дітей, на яку Сімейним кодексом відводиться місячний термін, у Калуші у 2017 році запізнилися 12 сімей (у 2016 році – 17). Відповідно на них були складені адмінпротоколи.

Більше 50% діток у 2017 році отримали свідоцтво про народження одразу в пологовому будинку.

Звернула пані Ірина увагу й на те, що протягом минулого року 34 калушан скористалися своїм правом на зміну імені. Проте у 2016 році бажаючих поміняти ім’я чи прізвище було ще більше – 41.

Загалом протягом року, що минув, у Калуші було зареєстровано 609 народжень (у 2016 р. - 669) і 707 смертей (у 2016 р. - 720).

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: діти імена ірина очкур

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: