Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Яворина». Калушани побували на фестивалі, започаткованому в пам'ять про Мельника-«Роберта» (ФОТО)

Переглядів: 488

Протягом 17-18 липня в урочищі Розтока поблизу с. Липа Витвицької територіальної громади проходив фестиваль патріотичної пісні «Яворина-2021».

На два дні до підніжжя гори Яворина з’їхалися патріоти з різних куточків України, аби вшанувати пам’ять крайового провідника ОУН Карпатського краю Ярослава Мельника «Роберта» та пам’ять підстаршинської школи «Олені», а також всіх тих повстанців, які тут загинули, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Калуську РДА.

У програмі  фестивалю були виступи народних аматорських художніх колективів, змагання з волейболу, шахів та шашок, перетягування каната, показові виступи богатирів, змагання з армрестлінгу, запалення повстанської ватри. 

Учасники фестивалю піднялися на гору Яворина до цвинтаря полеглих вояків старшинської школи УПА «Олені», побували у бункері  «Роберта»  біля підніжжя г. Яворина.

Вітаючи учасників фестивалю, голова Калуської районної державної адміністрації Жанна Табанець зазначила, що фестиваль патріотичної пісні «Яворина-2021» – це свято величі духу українських народу, який не вдавалося зламати жодному з ворогів.

«Безсмертний подвиг  воїнів Української Повстанської Армії  є прикладом для нас сьогодні. На  сході України наші герої  зі зброєю в руках захищають українську Незалежність від московського агресора. Ми пам’ятаємо тих, хто боровся за Україну, хто поклав своє життя та молодість, щоби ми могли жити в Українській державі», – наголосила голова РДА.

Як відомо, у жовтні 1944 року старшинська школа УПА «Олені» розташувалася поблизу гори Яворина. Та згодом  в нерівному бою тут загинув весь штаб старшинської школи разом із охороною. Неподалік від місця трагедії дещо пізніше, 31 жовтня 1946 р., загинув крайовий провідник Організації Українських Націоналістів (ОУН)  Карпатського краю  Ярослав Мельник «Роберт».

 

Схожі матеріали за тегами: Яворина фестиваль Ярослав Мельник-Роберт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: