Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За тиждень кількість хворих на СOVID-19 на Калущині зросла вдвічі. У стаціонарі заповнено 48% ліжок

Переглядів: 778

Сьогодні, 15 лютого, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянули питання щодо епідемічної ситуації на території Калуської міської територіальної громади, спричиненої коронавірусом, та заходи з недопущення його поширення.

Представники усіх медичних установ Калуша констатували значний ріст захворювання на СOVID-19 впродовж останнього тижня, хоча порівняно з іншими районами області ситуація у нас ще не така критична.

За словами заступниці міського голови Наталії Кінаш, якщо минулого понеділка у стаціонарі було заповнено 34% ліжок, то сьогодні вже 48%.  На ранок 15 лютого у ЦРЛ і районній лікарні було 147 пацієнтів (11 іногородні) з коронавірусом чи підозрою на нього. В реанімації перебувають наразі 5 хворих, із яких 2 іногородні. Одна іногородня пацієнтка підключена до апарата ШВЛ.

На ріст хворих з коронавірусом вказав і заступник головного лікаря Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Богдан Семаньків. Він, зокрема зазначив, що з 8 по 12 лютого у міській поліклініці зробили 149 ПЛР-тестів і 102 з них, тобто 72%,  виявилися позитивними. Минулого тижня кількість позитивних сягала 45-48%.

У Калуській ЦРЛ знову розгортають площі для коронавірусних хворих, які раніше згорнули, оскільки кількість госпіталізованих зростає. Про це на засіданні доповів медичний директор Калуської ЦРЛ Валерій Паляниця. У лікарні в Підгірках для цих хворих загалом передбачено 210 ліжок. Готова лікарня також збільшувати кількість кисневих точок. Наразі їх є 155, з яких на ранок 15 квітня були зайняті 110.

Своєю чергою начальниця відділу Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  Ірина Нітух додала, що спеціалісти управління продовжують здійснювати моніторинг за дотриманням карантинних обмежень.

Зокрема впродовж вихідних здійснили 28 обстежень закладів громадського харчування, продуктових і продовольчих магазинів та ринків. У закладах харчування виявили 2 порушення і склали два протоколи, також один протокол за недотримання маскового режиму склали на ринку.

У результаті комісія взяла інформацію до відома і прийняла рішення щодо переходу з 15 лютого по 1 березня на дистанційне навчання учнів 5-11 класів загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, закладів профтехосвіти та ВНЗ.

Керівникам медзакладів рекомендували посилити контроль за дотриманням санітарно-епідемічних правил у медустановах, а працівникам управління Держпродспоживслужби та поліції  – в закладах торгівлі, громадського харчування, освіти, перукарнях, спортзалах та ін.

Жителів Калуської міської територіальної громади закликають не нехтувати правилами карантину, уникати скупчень людей, дотримуватись дистанції, маскового режиму та правил особистої гігієни.

Схожі матеріали за тегами: Калущина ковід ріст

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: