Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

За вчинення домашнього насильства суд призначив мешканцю Калущини місяць арешту

Переглядів: 353

На розгляді в Калуському міськрайонному суді перебувала кримінальна справа про обвинувачення мешканця Калуського району у вчиненні домашнього насильства.

Суд, вивчивши матеріали справи, встановив, що обвинувачений перебуваючи на профілактичному обліку у секторі превенції Калуського РВП ГУ НП в Івано-Франківській області як «кривдник», в порушення вимог ст. 28 Конституції України, згідно з якої кожен має право на повагу до його гідності, а також в порушення вимог Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», усвідомлюючи суспільно небезпечний та протиправний характер своїх дій,  передбачаючи їх наслідки та свідомо бажаючи їх настання, умисно та безпричинно, протягом тривалого часу, знаходячись по місцю свого проживання, систематично вчиняв по відношенню до своєї співжительки, психологічне насильство, яке виразилось у словесних образах, погрозах, висловлюваннях нецензурною лайкою в її бік, приниженні, що погіршило якість її життя, із супроводженням відчуття глибокого душевного страждання, поєднаного з формуванням внутрішнього психологічного конфлікту, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на пресслужбу Калуського суду.

В результаті протиправних дій, чоловік протягом року неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї. 

Незважаючи на вжиті заходи реагування щодо недопущення вчинення насильства у сім’ї, він правильних висновків для себе не зробив, на шлях виправлення не став і, продовжуючи свою протиправну поведінку, знову вчинив психологічне насильство щодо співжительки.

Потерпіла через поведінку чоловіка звернулася до Калуського РВП ГУНП в Івано-Франківській області із заявою про вчинення щодо неї систематичного домашнього насильства її співмешканцем.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений  вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю та підтвердив суду обставини, пояснив, що він справді конфліктує часто з своєю співмешканкою, словесно ображає її та нецензурно висловлюється, за що неодноразово притягався до адміністративної відповідальності. У вчиненому розкаюється та просив суд суворо не карати.

У судовому засіданні прокурор просив врахувати дані про особу обвинуваченого та обставини вчинення ним вказаного злочину і призначити йому покарання у виді 2 місяців арешту.

Потерпіла в судовому  засіданні зазначила, що при визначенні покарання обвинуваченому покладається на розсуд суду, будь-яких претензій до чоловіка не має.

Суд при призначенні вироку враховував всі обставини справи, а головним чином те, що потерпіла претензій до обвинуваченого не має, наявність обставин, що пом’якшують покарання обвинуваченому, а також його пенсійний вік.

Дотримуючись принципів законності, справедливості, обґрунтованості та індивідуалізації покарання, зважаючи на те, що головною метою покарання є виховання та соціальна реабілітація винного, ступінь тяжкості вчиненого злочину, суд вирішив, що обвинуваченому слід призначити покарання у виді арешту терміном 1 місяць.

На думку суду, таке покарання буде достатнім для виправлення обвинуваченого, а також попередження скоєння ним нових кримінальних правопорушень.

Схожі матеріали за тегами: Суд арешт чоловік домашнє насильство

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: