Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Завдяки злагодженим діям медперсоналу Калуської ЦРЛ вдалося врятувати життя 41-річній калушанці

Переглядів: 632

Про випадок, який трапився у день католицького Різдва, у соцмережі Фейсбук повідомила медичний директор Калуської ЦРЛ Наталія Кінаш:

«Різдво – період чудес! У медичному житті за «чудом» стоїть високий професіоналізм, колегіальність, злагоджена робота багатьох медичних колективів різнорівневих медичних закладів України. Клінічний випадок, який трапився в нашій Калуській ЦРЛ, є тому яскравою ілюстрацією. 23.12 в реанімаційне відділення госпіталізовано пацієнтку 1979 р.н. з раптовою задишкою, падінням сатурації та нестабільним низьким тиском. Лікарями відділення АІТ та завідувачкою кардіологічним відділенням Марією Царевич було встановлено діагноз ТЕЛА, який підтвердився на ЕхоКС та КТ. Однак важку ситуацію ускладнювала ще й наявність «плаваючого» тромбу розміром до 20 мм у правому передсерді, який у будь-яку хвилину з током крові міг потрапити в легеневий стовбур і остаточно його перекрити, спричинивши смерть молодої жінки.

Після консультацій з фахівцями клініки «Сімедгруп» проведено тромболізис препаратом «Актилізе» 2 фл., придбаного лікарнею за бюджетні кошти (вартість 1 фл. –17 тис гривень). Однак даний метод хоч і покращив стан пацієнтки (стабілізовано гемодинаміку, сатурація 100% без кисневої підтримки), але не розчинив плаваючого тромбу. Тому ризик для життя залишався.

В терміновому порядку, після консультації та узгодження з професором Любомиром Куликом, пацієнтку реанімобілем санавіації скеровано в кардіохірургічне відділення Львівської обласної лікарні, де її було прооперовано.

Подаровано шанс на життя молодій жінці, дружині, мамі чудесних донечок. Дякую зав. кардіології Марії Царевич, зав. відділенням АІТ Любомиру Самотовці та Василю Підлісному, всьому молодому новому колективу «чистої» реанімації, нашим лікарям УЗД діагностики та кабінету СКТ: ваші обстеження та заключення завжди є високоточними та дуже допомагають клініцистам у роботі, тому ви й користуєтесь заслуженим авторитетом у лікарів не тільки Калуського району, а й усієї Івано-Франківської області і сусідніх регіонів. Дякую колегам бригад СШНМД, клініки «Сімедгруп» та професору Любомиру Кулику за колегіальність та фахові поради».

У свою чергу Любомир Кулик на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Веселе проведення католицького святвечора в Львівській кардіохірургії – невідкладна операція при легеневій тромбоемболії з плаваючими тромбами в серці».

Схожі матеріали за тегами: врятоване життя Калуська ЦРЛ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: