Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Здає кров 40 років. Калушанин Іван Шийко став Заслуженим донором України (ФОТО)

Переглядів: 741

26 листопада народний депутат України Едуард Прощук, заступник голови облдержадміністрації Євгеній Фербей та голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець вручили Іванові Шийку державну нагороду «Заслужений донор України».

27 червня з нагоди Дня Конституції України Президент України Володимир Зеленський відзначив нашого краянина, мешканця Калуша, Івана Шийка цією вагомою відзнакою за багаторічне донорство. 60-річний Іван Миколайович кров здає 40 років. Вперше здав кров в армії – у 20-річному віці. У 1990 році отримав звання «Почесний  донор України».

До речі, кров здає і його дружина, яка також є Почесним донором. Кров здають і діти Івана Миколайовича. Нещодавно Іван Шийко здав кров 125-ий раз.

В Україні нараховується більше 100 тисяч осіб, що отримали звання «Почесний донор України» і лише понад 60 мають почесне звання «Заслужений донор України». Це люди, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Одному із донорів присвоєно високе звання «Герой України».

 

 

Схожі матеріали за тегами: Калушанин Шийко заслужений донор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: