Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Землі Войнилівської громади та села Перевозець можуть увійти до Галицького національного природнього парку

Переглядів: 1300

Галицький національний природній парк хочуть розширити на 300 га

13 березня, відбулася робоча нарада щодо розширення території Галицького національного природного парку, інформує прес-служба Івано-Франківської  ОДА.

 Згідно з указом Президента про додаткові заходи щодо розвитку лісового господарства, загальна площа парку повинна становити 12 159 га. Проте наразі не вистачає близько 334 га саме в Галицькому районі. Тож на нараді запропонували збільшити площу Галицького національного природнього парку за рахунок землі, що належить до Калуського району. Ідеться про територію Войнилівської селищної ради та Перевозецької сільської ради.

 За дорученням  першої заступниці голови Івано-Франківської облдержадміністрації Марії Савки створили робочу групу щодо врегулювання ситуації з площею та межами Галицького національного природного парку.  Робочу групу очолив голова юридичного департаменту ОДА Тараса Боринського.

 Марія Савка зазначила, що у двотижневий термін потрібно врегулювати всі питання, які виникли під час розгляду цієї справи, та розробити дорожню карту щодо оптимізації заходів розширення території Галицького національного природного парку. 

Збільшити території природнього парку хочуть дляє забезпечення розвитку лісів, удосконалення системи охорони, захисту, використання та відтворення лісових насаджень, а також збереження цінних природних комплексів та екосистем, розвитку заповідної справи.

Галицький національний природний парк - це природоохоронна територія в Галицькому районі Івано-Франківській області.

Територія парку розміщена вздовж річки Дністер та пониззі його приток — річок Лімниці, Лукви, Гнилої Липи. До складу території парку включено лісові урочища, водно-болотні угіддя та ділянки з цінними угрупованнями лучно-степової рослинності.

Галицький національний природній парк утворили у 2004 році.

Схожі матеріали за тегами: войнилів перевозець природній парк

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: