Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Житель Калущини, який вдарив продавчиню молотком, отримав 9 років в’язниці

Переглядів: 401

Калуський міськрайонний суд виніс вирок неповнолітньому жителю Калущини, який скоїв ряд злочинів.

Обвинувачений вже мав дві судимості за крадіжки на Львівщині, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на "Галичину".

30 квітня 2021 року обвинувачений вночі вкрав з магазину близько трьох тисяч гривень.

21 травня 2021 року обвинувачений вдень зайшов у магазин, відволік увагу продавчині і несподівано завдав удару молотком по голові. Після того, як потерпіла не могла чинити опір, забрав з каси 1500 гривень, якими розпорядився на власний розсуд.

28 червня 2021 року зустрівся у Калуші зі знайомою і забрав у неї мобільний телефон.

«В судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.186, ч.4 ст.187 КК України визнав та вказав, що злочини вчинив при обставинах, викладених в обвинувальних актах. Суду пояснив, що він перебував вдома в с. Студінці, де проживає більше року, і у нього виникла думка піти в магазин і заволодіти коштами. Тоді він пішов в магазин, вдарив продавця по голові молотком, який взяв з собою з дому, вона впала, після чого він забрав з шухляди грошові кошти. Перед тим, як вдарити, він попросив продавця щось йому продати. Точної суми, яку взяв з шухляди, не пам’ятає, десь тисячу гривень. Після цього покинув місце злочину, потерпіла залишилась лежати на землі. Він не усвідомлював, що робить, оскільки був в стані алкогольного сп’яніння. Під час затримання у нього було вилучено наркотичний засіб, який він тримав для власного вживання. По цьому епізоду вину визнав повністю, розкаявся у вчиненому», – йдеться у вироку суду.

Що стосується вчинення грабежу, то пояснив, що потерпіла запропонувала йому зустрітись. Телефон забрав, бо приревнував, оскільки до неї часто дзвонили. У подальшому зі злості розбив телефон. Завдану шкоду відшкодував потерпілій, вину визнає у вчиненні даного злочину, розкаюється.

Потерпілий власник магазину у суді пояснив, що обвинуваченого знає візуально. Що стосується другого епізоду, то йому повідомили, що у продавчині розбита голова. Спочатку думали, що нічого страшного не сталось, оскільки потерпіла розмовляла, не хотіла їхати до лікарні. Десь через хвилин 20 їй стало гірше, почала втрачати свідомість і вони відвезли її в лікарню. Якщо б обвинувачений не вчинив би другого злочину, в якому потерпілою є продавець магазину, його родичка, то він би йому простив. Однак, враховуючи те, що він вчинив другий раз, просив обвинуваченого карати суворо. Цивільний позов підтримав в повному обсязі.

Як вбачається з характеристики Войнилівського професійного ліцею (т.3 а.с.178), обвинувачений проживає в неповній сім’ї. За час навчання відзначив себе, як учень, який ставиться до навчання і своїх обов’язків, невідповідально, не проявляє інтересу до обраної професії, до виробничого навчання. За характером досить різкий, емоційний і нестриманий, при розмові не вміє себе адекватно оцінювати, на відверте спілкування не готовий іти. Мама і бабуся відповідально ставляться до своїх обов’язків, але впливу щодо навчання на нього не мають.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання за сукупністю злочинів у вигляді 9 років позбавлення волі. До терміну приєднали невідбуте покарання за вироком Миколаївського районного суду Львівської області.

Вирок виніс суддя Олег Мигович за участю прокурорів Площанської Н.А., Коломієць І.М.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Суд житель Калущини вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: