Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Жителька Томашівець, яка підкинула немовля сусідам, перебуватиме під домашнім арештом

Переглядів: 662

Калуський міськрайонний суд застосував запобіжний захід у вигляді домашнього арешту щодо жінки, яка підозрюється у залишенні свого новонародженого немовляти у небезпечному для життя стані.

Згідно з матеріалами справи, мешканка Калуського району, достовірно знаючи про власну вагітність, приховувала її від оточуючих, не перебувала на обліку в медичному закладі. Вона, маючи можливість звернутись за кваліфікованою, спеціалізованою медичною допомогою до медичного закладу, за нею не звернулась та самостійно у власному будинку народила живу, доношену, без вад розвитку дитину, інформує Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області, пише «Калуш ФМ».

У подальшому, не перебуваючи в обумовленому пологами стані, загорнула новонароджену дитину в простирадло та розуміючи, що щойно народжене нею немовля перебуває у небезпечному для життя стані, з метою позбутися дитини, умисно віднесла її на територію сусіднього домоволодіння, та повернулась до свого місця проживання.

Того ж дня новонароджену дитину на порозі власного будинку побачила мешканка Калуського району, про що повідомила працівників поліції та викликала бригаду швидкої медичної допомоги, які доставили дитину в КНП «Калуська ЦРЛ», де було констатовано смерть через загальне переохолодження тіла.

У судовому засіданні підозрювана не заперечувала щодо задоволення клопотання слідчого та застосування відносно неї запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Прокурор клопотання підтримала, просила його задоволити, нею також доведено у судовому засіданні ризики, які передбачені ст. 177 КПК України, зокрема можливість переховуватись від органів досудового розслідування та незаконно впливати на потерпілого, свідків у цьому ж кримінальному провадженні.

Заслухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи, слідчий суддя вирішив за необхідне задоволити клопотання та застосувати щодо підозрюваної, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном 60 днів та заборонити їй залишати помешкання у встановлений період часу без дозволу слідчого, прокурора або суду.

Як інформувало «Калуш ФМ», 29 березня мешканка села Томашівці знайшла біля власного будинку на сходах дитину, замотану в ковдру. Поліція з'ясувала, що немовля народила 39-річна місцева жителька.

Схожі матеріали за тегами: Суд жінка немовля Томашівці

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: