Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Жителям Калущини, будинки яких підтопило, область планує виділити 300 тисяч гривень

Переглядів: 758

31 травня голова Калуської райдержадміністрації Іван Данів провів нараду із сільськими головами, під час якої обговорили питання виділення коштів для пододання наслідків стихії.

Внаслідок стихії, яка вирувала на Калущині 20 і 28 травня, зруйновані мости та дороги, пошкоджені об’єкти соціальної інфраструктури. Для багатьох мешканців негода теж завдала чимало клопоту: пошкоджено будівлі, затоплені сільгоспугіддя та інше, повідомляє прес-служба Калуської РДА.

У роботі наради взяли участь голова районної ради Віктор Гільтайчук і його заступник Михайло Матковський, сільські голови і керівники структурних підрозділів РДА.

Голова РДА Іван Данів повідомив, що з обласного бюджету заплановано виділити 300 тис. грн на відшкодування жителям малозахищених верств населення району, будинки яких підтопило під час злив. З понеділка обласна комісія по кожній окремій заяві визначатиме суму компенсації. Відповідну документацію мають подати сільські голови в управління соціального захисту населення РДА. Cвоєю чергою, обласна комісія буде визначати суму відшкодування завданих стихією збитків для кожного заявника.

Основну увагу на нараді приділили питанням визначення обсягів коштів на відновлення місцевих доріг та об’єктів соціальної сфери, постраждалих внаслідок стихії на території сільських рад. Більшість доріг місцевого значення – з гравійним чи щебеневим покриттям. Тож наразі сільські дороги у поганому стані та потребують відновлення.

Кожен із сільських голів розповів, які роботи потрібно здійснити у селах, та визначив обсяги фінансування.

Уся необхідна документація від сільських голів опрацьовується структурними підрозділами РДА, яку буде передано в обласну державну адміністрацію.

 

Схожі матеріали за тегами: Клущина підтоплення компенсації область

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: