Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Живопис, витинанки і пряники. У виставковій залі Калуша відкрилася виставка «Різдвяна» (ФОТО)

Переглядів: 1230

24 грудня у виставковій залі Калуша відбулося відкриття колективної виставки «Різдвяна». До експозиції увійшли роботи понад двадцяти калуських митців: живопис, скульптура та декоративне мистецтво.

Як розповіла зберігачка фондів виставкової зали Галина Турчик, організатори хотіли створити святкову атмосферу. І хоча вони назвали виставку «Різдвяна», до експозиції увійшли не лише роботи на різдвяну тематику, а ті, які надали автори.

- Дехто бере участь у виставці вперше, – каже пані Галина. – До прикладу, Микола Яцишин представив свій живопис, хоча за фахом він художник по металу. Також долучилася до виставки освітянка Наталія Андибур. Вона доповнила експозицію пряниками, які є справжніми витворами мистецтва. Кожен з них, як маленька картина. Також вперше виставила свої роботи – м’які іграшки, плетені гачком, випускниця Калуського коледжу культури і мистецтв Настя Кулик.

Звісно, що найбільше на виставці живопису. Це картини вже знаних калуських майстрів: Ярослава Господарчука, Володимира Романів, Ореста Костіва, Йосипа Кравця, Вітольда Сеньковського, Христини Музичин, Вікторії Гречко. Проте Вікторія Гречко також представила цікаві декоративні композиції, зокрема вінок.

Є серед експонатів також живопис на склі Вікторії Гетьманської та Галини Турчик, витинанки Вікторії Дідошак, гобелен Наталії Балити та скульптури Ігоря Семака.

Доповнили святкову експозицію і креативні ялинки, які є груповим проєктом музейників. Одна з них зроблена з мольбертів, а інша – із металевої сітки.

- Ми не хотіли ставити в залі штучну ялинку і тим більше нищити живу, тому створили ялинки та прикраси до них власноруч, – ділиться директор музейно-виставкового центру Артур Єфремов і запрошує усіх бажаючих відвідати виставку та ознайомитися з цікавими роботами калуських митців.

Зазвичай виставки у виставковій залі (вул. Дзвонарська, 5) тривають впродовж місяця, проте цього разу період експонування робіт може змінитися у зв’язку з карантинними обмеженнями.

Фото Марія Сорока, Артур Єфремов

Схожі матеріали за тегами: Виставкова зала виставка Різдвяна

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: