Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуська гімназія до вересня планує змінити статус – стане ліцеєм

Переглядів: 1608

У березні цього року був прийнятий новий Закон «Про повну загальну середню освіту», відповідно до якого змінюються типи закладів. Тож свій статус планує поміняти і Калуська гімназія ім. Дмитра Бахматюка.

Про це «Калуш ФМ» повідомила директорка гімназії Оксана Табачук.

За її словами, новим законом передбачено, що початкова школа забезпечуватиме початкову освіту (1-4 класи), гімназія – базову середню освіту (5-9 класи), а ліцей – профільну середню освіту (10-12 класи).

- Відповідно, якщо ми залишимося гімназією, то тоді не будемо мати старшої ланки, тобто 10-12 класів, - пояснила директорка. - А оскільки ми хочемо зберегти заклад в тому вигляді, який є зараз, де навчаються обдаровані діти, де можемо готувати їх до навчання в старших класах, то вирішили поміняти статус на ліцей, який як виняток за рішенням засновника надаватиме як базову, так і профільну освіту. Відповідно до закону таке рішення (як виняток) може приймати міська рада, якщо місто має більше 50 тисяч населення.

Адміністрація гімназії вже підготували проєкт Статуту і подали в міську раду на вивчення.

- Сподіваюся, що до вересня ми отримаємо новий статус і будемо Калуським ліцеєм ім. Д. Бахматюка, - зазначила Оксана Титівна.

Схожі матеріали за тегами: Калуш гімназія новий статус

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: