Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська рада прийняла звернення до президента та уряду щодо абонплати за доставку газу

Переглядів: 1083

Депутати Калуської міської ради на позачерговій сесії  схвалили звернення до Президента України, голови Верховної Ради та Прем’єр-міністра України щодо абонплати за транспортування природного газу.

Як повідомила заступник міського голови Наталія Табачук, текст звернення був напрацьований за результатами зустрічі міського голови з мешканцями Калуша з питань розрахунків за природний газ.

Зокрема, у звернення повідомляється про те, що мешканці скаржаться на несправедливу та непомірну плату за даний вид послуги, розмір якої часто перевищує нараховану суму за використаний газ.

«На наше переконання надавачі послуг з доставки газу повинні були взяти до розрахунку фактичне його використання споживачем, тобто тільки те, що фіксують лічильники. А додавання сумнівних коефіцієнтів породжує тільки невдоволення серед мешканців громади», - зазначається у звернення.

Також вказується, що нарахування платні за розподіл газу не відповідає Закону України «Про житлово-комунальні послуги», оскільки не була роз’яснена структура тарифу й інше.

Відповідно Калуська міська рада просить вжити заходів щодо перегляду постанов НКРЕКП, які стосуються тарифів за газ і його транспортування, та скасувати плату за транспортування газу з громадян, які його фактично не використовували.

Начальник Калуського управління по експлуатації газового господарства Василь Сагайдак, який був присутній на сесії, акцентував, що розподіл газу оплачувався завжди, просто це було в загальній оплаті. І при цьому навів приклад, що коли громадянин має дві квартири, але живе лише в одній, квартплату він оплачує все-таки за дві. Так само і з оплатою за доставку газу. Не залежно від того, чи ти його споживаєш, він подається до квартири чи будинку.

На це міський голова Ігор Матвійчук зауважив: «Ви прив’язали вартість послуги до об’ємів газу за минулий рік, а це не правильно».

Відповідно прийняте міською радою звернення буде направлене Президенту України Володимиру Зеленському, голові Верховної Ради Дмитру Разумкову та Прем’єр-міністру Олексію Гончаруку.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: