Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Місцини на Прикарпатті, де можна помилуватися первоцвітами (ФОТО)

Переглядів: 2364

Щороку першими проявами весни є поява першоцвітів. Вони кольоровими промінчиками виглядають на лісових галявинах та гірських пагорбах, вкриваючи їх мальовничими килимами.

Найбільш поширені локалізації цих квітів можна зустріти у Карпатах. Ці місця щороку відвідують багато людей, щоб помилуватись красою цвітіння, зробити гарне фото на їхньому фоні та бути ближчими до природи.

Перелік місцин на Прикарпатті де можна прогулятися на свіжому повітрі і помилуватися першими весняними квітками, зібрало Бліц-Інфо.

Мальовнича галявина білоцвіту весняного

На території села Молодятин Печеніжинської ТГ у заповідному урочищі місцевого значення «Кропивець» на площі понад 3 га розташована поляна білоцвіту весняного (кликоцею).

Це рідкісний вид первоцвітів, внесений до Червоної книги України.

Тож доки ця краса ще цвіте, встигніть завітати на Коломийщину і зробити красиві весняні фотосесії і селфі.

Як доїхати? Якщо ви їдете автомобілем: з Івано-Франківська прямуйте до Коломиї. У Коломиї рухайтесь до т.зв. Вербізького моста, за мостом - поворот праворуч і прямою дорогою до села Молодятина. У селі орієнтиром виступатиме церква Успіння Пресвятої Богородиці, від неї рухайтесь прямо до мосту, за мостом поворот праворуч до кутка «Кєрмин». Звідти рухаємось прямо до долини кликоцеїв, у заповідне урочище «Кропивець».

Якщо ви подорожуєте автобусом: з Івано-Франківська прямуйте до Коломиї, а звідти з пересадкою до села Молодятин. У селі орієнтиром виступатиме церква Успіння Пресвятої Богородиці. Далі мандруємо пішки. Від церкви до поляни кликоцеїв відстань становить орієнтовно один кілометр.

Яскрава галявина крокусів (шафрану)

Якщо ви хочете яскраві світлини, то вам варто завітати на Косівщину. Тут у селі Пістинь ви знайдете чудові локації з крокусами.

Якщо ж не встигнете застати цю красу, то не засмучуйтеся, адже за 2-3 тижні крокуси з'являться високо на полонинах. Тож можна буде влаштувати собі фотопохід у весняні гори.

Як доїхати? Якщо ви їдете автомобілем: з Івано-Франківська прямуйте до Коломиї трасою Н-10. В Коломиї повертаєте на трасу Р-24 і прямою дорогою їдете до села Пістинь.

Квітучий Дністровський регіональний ландшафтний парк ім. Сергія Дідича

Звичайно, що ми не могли обминути увагою одне з семи чудес України - Дністровський каньйон. Навесні тут розцвітають десятки червонокнижних і рідкісних квітів. Щоб їх побачити потрібно прогулятися мальовничими берегами Дністра. Тут можна вже помилуватися рябчиком, пролісками, медункою та іншими первоцвітами.

Якщо ж у вас немає багато часу на прогулянки, то є декілька місць де ви точно побачите перші весняні квіти і зможете зробити чудові фото. Наприклад, у селі Хмелева на Городенківщині в урочищі "Крива" уже зацвів червонокнижний сон великий. А на хуторі Думка, Олешанської ТГ можна помилуватися підсніжниками.

Долина тюльпанів

Варто зауважити, що вже незабаром у селі Чукалівка (неподалік міського кладовища, на дорозі Н-10, перед поворотом на Радчу) біля Івано-Франківська розквітне тюльпанове поле. Понад два мільйони тюльпанів на гектарі землі висадив підприємець з Буковини Олександр Стратійчук.

Квітнути тюльпани будуть близько двох тижнів, тож охочі зможуть не тільки помилуватися різнобарвною красою, але й зробити світлини на пам'ять. Добратися туди можна комунальними автобусами, які їдуть до міського кладовища, Радчі - це 56, 59, 60 маршрути.

Пам'ятайте! Первоцвіти прекрасні, але тільки в природі, адже зірвані квіти «живуть» лише кілька днів. З вини людей, їх на Землі з кожним роком стає все менше і менше. Щороку перші вісники весни стають жертвами «людської любові».

Зривання певних видів весняних квітів, забирає шанс у майбутніх поколінь бачити їх у живій природі. Замість букета, який зав’яне за кілька днів – даруйте емоції від побаченої краси природи! Подорожуймо до тих місць, які весною перетворюються у квіткову казку. Хай перші  квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після Вас прийде до лісу.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття місця первоцвіти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: