Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті поліція виявила вантажівки з незаконною лісодеревиною (ФОТО)

Переглядів: 465

Поліцейські Верховинщини виявили транспортні засоби із незаконно зрубаною деревиною, а також погрузку деревини неподалік місця вчинення злочину. В обох випадках деревина зрубана на території лісогосподарства у Верховині, а документів на такі дії у правопорушників не було.

В одному випадку працівники карного розшуку серед ночі виявили поблизу лісового масиву погрузку лісопродукції після порубки. На місці події була вантажівка ЗІЛ, а також навантажувач «Урал». Відповідних документів чоловіки не мали., повідомляє поліція області.

19 лютого о 13:00 працівники сектору реагування патрульної поліції зупинили на автодорозі автомобіль ЗІЛ-131, на якому виявили лісодеревину. 37-річний водій не показав документів, які б засвідчували законність його дій.

Поліцейські вилучили вантажні автомобілі та деревину. Слідчі встановлюють коло осіб, які можуть бути причетні до цих злочинів.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу). Максимальне покарання – обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Крім того, лісопродукцію відправили на експертизу, по завершенню якої буде відома сума завданих збитків.

Схожі матеріали за тегами: Верховина лісодеревина незаконно зрубана

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: