Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

1000 досліджень за добу. В Івано-Франківську відкрили сучасну молекулярно-діагностичну лабораторію

Переглядів: 267

Вчора, 11 листопада, на базі обласної клінічної інфекційної лікарні відкрили найсучаснішу в регіоні молекулярно-діагностичну лабораторію, де за допомогою високотехнологічного обладнання у короткі терміни здійснюватимуть всі етапи ПЛР-тестування.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, інфекційна лікарня сьогодні приймає найбільше хворих із тяжкими формами коронавірусу. Тож відкриття лабораторії дозволить у найкоротші терміни виявляти небезпечну недугу, інформує «Калуш ФМ» з посилання на сайт Івано-Франківської ОДА.

Потужності лабораторії розраховані на проведення 1000 досліджень за добу. Сучасне обладнання дозволить не лише діагностувати COVID-19, але й робити дослідження на понад 520 інфекцій, також генетичні та онкологічні дослідження, включаючи такі соціально значимі хвороби як вірусні гепатити, ВІЛ-інфекцію, венеричні інфекції та туберкульоз.

Як зазначив в.о. генерального директора КНП «Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарні Івано-Франківської обласної ради» Микола Стовбан, обладнання для молекулярної діагностики, яке було поставлено компанією «Некст Левел Діагностікс», використовується в провідних лабораторіях світу: Університеті Кембриджу, Інституті Пастеру, армії США, провідних лікарнях України, лабораторних центрах та інших.

Додамо, що кошторисна вартість об’єкта склала понад 8,5 мільйона гривень. Його профінансовано за рахунок коштів державного бюджету.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: