Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

2022-й рік на Прикарпатті оголосять роком Української повстанської Армії

Переглядів: 417

З нагоди відзначення наступного року 80-ї річниці Української повстанської армії 2022-й рік на Прикарпатті стане роком УПА.

Про це з посиланням на сайт Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомляє «Калуш ФМ».

За словами очільника області, історія світу не знає аналогів нашим повстанцям.

– УПА не була державною армією, люди ставали її членами свідомо. Вони розуміли, чому йдуть на війну, кого захищають і проти кого воюють, – зазначив Андрій Бойчук. – Українська повстанська армія одночасно боролась із двома найжорсткішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Коли з двох сторін Україну намагалися поневолити, повстанці відстоювали свою країну. Для них було краще померти у бою, ніж жити на рідній, але невільній землі, – зазначив Андрій Бойчук.

Андрій Бойчук дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо належної організації та відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії. Також до цього процесу запрошують долучилися громадськість.

– Наш обов’язок – гідно відзначити річницю. Ми маємо згадати та подякувати кожному повстанцю, який боровся за Україну. Ми повинні шанувати тих, хто продовжує велику справу УПА, – наголосив голова облдержадміністрації.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття 2022 УПА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: