Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

32 квартири і 26 автівок. Суд арештував ще 154 об’єкти майна сім’ї Медведчуків – ДБР

Переглядів: 427

Личаківський райсуд Львова арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна народного депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Про це повідомляє Держбюро розслідувань, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Громадське».

Зокрема арештували 26 автівок, 30 земельних ділянок, 23 будинки, 32 квартири, 17 паркомісць та моторну яхту. Під арешт потрапили й частки в статутних капіталах у 25 компаніях, бенефіціарним власником яких є Медведчук або Марченко.

Перед цим за подання ДБР та Офісу генпрокурора суд арештував яхту Медведчука за 200 мільйонів доларів та інше нерухоме майно політика. А напередодні, 13 квітня, Велика Британія заморозила всі активи Медведчука.

Нагадаємо, народного депутата, голову політради партії «Опозиційна платформа – За життя», кума путіна Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

18 березня слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого ДБР про обрання запобіжного заходу у порядку, передбаченому ч. 6 ст. 193 Кримінального процесуального кодексу України, тобто за відсутності фігуранта. А Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід – тримання під вартою.

А що з Медведчуком?

Увечері 12 квітня президент Володимир Зеленський опублікував фото затриманого народного депутата від забороненої ОПЗЖ Віктора Медведчука. З початку повномасштабної війни рф проти України він перебував у невідомому місці.

Голова СБУ Іван Баканов розповів, що для його затримання контррозвідка та слідчі за дорученням президента провели багаторівневу спецоперацію. За даними СБУ, ФСБ росії хотіла вивезти Медведчука під виглядом військового ЗСУ у невизнане «Придністров'я», а звідти — до Москви, однак політика затримали ще на виїзді з Київської області.

Охоронець Медведчука, відео з яким опублікувала СБУ, розповів, що той разом із кухарем та охороною переховувався у приватному будинку в Києві, який, за легендою, орендувала родина з Італії.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Медведчуку, «щоб вижити, треба сховатися в українській в'язниці», бо в росії його «обов'язково ліквідують як людину, яка регулярно брехала про настрої в Україні та крала гроші».

Зеленський пропонує обміняти Медведчука на українських полонених, яких утримує росія.

Взагалі ж Медведчук мав перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 10 березня 2022 року — у справі про постачання вугілля з окупованого Донбасу, за якою йому закидають держзраду. 18 березня суд у Львові дозволив узяти його під варту.

А де Марченко?

Наступного дня після того, як стало відомо про затримання Медведчука, Оксана Марченко опублікувала відеозвернення до президента України Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

У зверненні до Зеленського вона вимагала відпустити її чоловіка, запевняла, що той не збирався залишати Україну, завжди виступав за мир та діалог, а СБУ тримає його незаконно. У другому зверненні Марченко просить Ердогана «як друга України та росії» допомогти звільнити її чоловіка, «якого утримує СБУ за наказом президента Зеленського».

За даними ЗМІ, ввечері 18 лютого дружина Медведчука Оксана Марченко виїхала автомобілем до Білорусі.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Медведчук майно арешт

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: