Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Атовців легко спровокувати: прикарпатські ветерани про побратимів, які скоїли кримінал

Переглядів: 1163

6 листопада в Івано-Франківську провели зустріч голови ОДА Дениса Шмигаля з громадськими організаціями учасників АТО/ООС.

Одним із основних питань стали кримінальні провадження, у яких фігурують атовці. Зокрема, згадали про нещодавнє вбивство на Калущині, повідомляє "ГК".

Нагадаємо, кривавий інцидент трапився в Калуші 2 листопада. За інформацією поліції, кредитор вночі прийшов у дім боржника вимагати повернення боргу, а той вбив його ножем.

Втім, за словами калуських атовців, події розгорталися не зовсім так, як описують їх правоохоронці. Стало відомо, що підозрюваного звати Микола Федьків, він 1966 року народження, мешканець Калуша. Він є бійцем-добровольцем АТО.

Ветерани АТО зазначили, що бійці справді мають проблеми після повернення з війни, але вони готові співпрацювати з правоохоронцями, щоб допомогти побратимам.

«Є частина хлопців, з якими або не працюють у плані психологічної реабілітації або це якась епізодична робота – я по собі знаю, як легко спровокувати ветерана, особливо, коли він лише повернувся із фронту. Я готовий братися за цю роботу. В інших країнах люди після війни проходять певні експертизи, які можуть навіть ставати пом’якшуючими обставинами у суді. Хотілось би, щоб ми переймали цей досвід», – сказав ветеран АТО Андрій Фармуга.

Також ветерани поцікавилися, скільки є кримінальних проваджень, де фігурують учасники бойових дій.

Тимчасово виконуючий обов’язки прокурора Івано- Франківської області Володимир Торованин розповів, що у кримінальних провадженнях обвинуваченими є 61 учасник бойових дій. 12 справ іще перебувають на розгляді, 39 атовців засудили. Найчастіше їх обвинувачують в наступних злочинах: крадіжки, хуліганство, зберігання зброї та тілесні ушкодження.

 

Схожі матеріали за тегами: Атовці Прикарпаття кримінал реабілітація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: