Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Частина 4-их і 7-их класів області і далі без підручників. Районам на їх придбання треба орієнтовно по 300 тис. грн

Переглядів: 1250

Вчора відбулося засідання колегії Івано-Франківської ОДА. Серед іншого заслухали інформацію про підсумки минулого навчального року та хід підготовки до нового.

За словами директора департаменту освіти і науки та молодіжної політики облдержадміністрації Віктора Кімаковича, протягом минулого року завдяки спільним зусиллям обласної державної адміністрації та обласної ради за кошти державного та обласного бюджетів вдалося замінити близько однієї тисячі комп’ютерів в навчальних закладах області.

Головний освітянин поінформував, що торік за кошти освітньої субвенції з державного бюджету із залученням коштів місцевих бюджетів для загальноосвітніх, опорних шкіл та шкіл ОТГ було придбано 29 шкільних автобусів. У 2017 році проведено тендер на закупівлю у навчальні заклади області 12 автобусів, повідомляє прес-служба Івано-Франківської обласної державної адміністрації

У минулому навчальному році в області збільшилася кількість дошкільних навчальних закладів. Завдяки відкриттю нових ДНЗ та реорганізації загальноосвітніх закладів в навчально-виховні комплекси їх збільшилося на 19. У наступному навчальному році, за словами Віктора Кімаковича, їх кількість подвоїться. В області уже створено три опорні школи, передбачається створення ще трьох, що, крім фінансових показників, дозволить підвищити якість освіти.

Водночас до нового навчального року загальноосвітні заклади області не забезпечені підручниками для учнів 4 та 7 класів. З місцевих бюджетів для цих потреб у 2016 році виділено майже 3,2 млн грн. Та оскільки окремими районами не були вчасно здійснені закупівлі підручників, на сьогодні середній показник забезпечення навчальними посібниками учнів 4 та 7 класів по області становить 88 відсотків. На один район для закупівлі підручників потрібно близько 300 тис. грн.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що згадані суми надто великі для районів, тому цю проблему він доручив вирішити посадовцям облдержадміністрації.

Олег Гончарук також зобов’язав своїх заступників здійснити об’їзд шкіл у районах області для вивчення проблем галузі, зокрема, функціонування малокомплектних шкіл.

Фото: knigovo.org.ua

 

Схожі матеріали за тегами: школа підручники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: