Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Через ситуацію з грипом рентгенологічний відділ поліклініки працює довше | КАЛУШПРО

Переглядів: 1928


Як повідомив головний лікар закладу Михайло Гаврилишин, це спричинило і збільшення навантаження на підрозділи установи. Зокрема, стали відчутними труднощі в роботі рентгенологічного відділу. Пропускна спроможність кабінету до 50-60 людей в день, а в даний час звертається набагато більше. Тому адміністрація закладу прийняла рішення про продовження годин прийому у рентгенвідділі з понеділка по п'ятницю до 20.00, а у суботу – до 15.00. Зазвичай відділ працює до 18.00 та у суботу до 12.00.
Окрім того, за словами Михайла Гаврилишина, наразі через велику завантаженість будуть робитися лише рентгенографія органів грудної клітки та рентгенологічні обстеження хворих за направленнями травматологів. Рентгенографія за направленнями лорів, невропатологів та військкомату тимчасового виконуватися не буде.
- Лікарі і пацієнти бояться пропустити початок вірусної пневмонії, яка нерідко є ускладненням ГРВІ і, як правило, не прослуховується. Тому медики частіше призначають рентгенологічні обстеження. Звісно, в деякій мірі йде гіпердіагностика, але люди вважають за краще перестрахуватися, - зазначив головний лікар.
При цьому він вказав, що плівками та реактивами для рентгенографії установа повністю забезпечена.
Окрім того, 29 січня на міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де розглядалося питання продовження карантину для навчальних закладів міста, було прийняте рішення про виділення для поліклініки 20 тисяч гривень на закупівлю противірусних препаратів, масок, респіраторів та антисептичних засобів для дезінфекції рук, які необхідні для роботи медустанови у розпал застудних захворювань.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: