Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Чи повернуть статус-кво музичним школам Калуша? | КАЛУШПРО

Переглядів: 1377


За її словами, у цій справі було пройдено суди всіх інстанцій і нарешті 17 грудня 2015 року останнє слово сказав Вищий адміністративний суд. Розглянувши дану справу, він залишив без задоволення касаційну скаргу Калуського виконкому і відповідно в силі рішення Калуського міськрайонного суду від 28 серпня 2013 року та ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду щодо неправомірності об'єднання музичних шкіл Калуша. Відповідно саме 17 грудня так звану реорганізацію Калуських ДМШ було визнано незаконною остаточно.
Проте пройшло два місяці, а справа так і залишається у підвішеному стані. Виконувати рішення суду і повертати школам попередній статус влада не поспішає. Відповідно голова профспілки звернулася до депутатської комісії з питань законності.
Міський голова, вислухавши Наталію Осташ, зауважив, що рішення суду носить половинчастий характер, бо у ньому нічого не сказано про ліквідацію реєстрації вже реорганізованої музичної школи. Відповідно над цим питанням ще треба попрацювати правовій депутатській комісії та юридичному відділу, а відтак винести питання на сесію.
Таке пояснення голови міста виглядає доволі дивним. Адже якщо суд визнав незаконним рішення щодо реорганізації, то відповідно незаконною є і подальша реєстрація закладу. Бо якраз рішення ради і було підставою для подальшої реєстрації.
– Наша фракція ще минулого скликання була проти реорганізації музичних шкіл. На мою думку, тепер потрібно провести службове розслідування, хто підготував тоді завідомо незаконне рішення й одночасно дати протокольне доручення управлінню культури розібратися з цією ситуацію і прийняти рішення, щоб на наступній сесії це питання закрити, – запропонував Володимир Тимків (НРУ).
Нагадаємо, що хоча у 2013 році рішення про об'єднання двох музичних шкіл міста в одну було прийняте міськрадою, наполягав на такій реорганізації тодішній міський голова Ігор Насалик. Зокрема, міський голова запевняв, що місто отримало погодження на реорганізацію від Міністерства культури України. Проте у відповіді з Міністерства культури України за підписом першого заступника міністра Тимофія Кохана повідомляється, що «рішення Калуської міської ради від 14.05.2013 року №1802 прийняте без попереднього погодження з Мінкультури, Міністерство не погодило вилучення з базової мережі Калуських дитячих музичних шкіл №1 та №2».
Неправомірним дане рішення міськради визнала тоді і прокуратура. Проте це не завадило міському голові незважаючи на спротив викладацького і батьківського колективів довести задумане до кінця.
Чи зміниться щось після рішення вищої судової інстанції тепер – наразі невідомо. Адже для багатьох наших посадовців закони не писані.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: