Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Денис Шмигаль: Один госпітальний округ в Івано-Франківській області – найбільш ефективна форма управління медичною галуззю

Переглядів: 746

Таку позицію сьогодні, 3 грудня, під час щотижневої онлайн-наради висловив голова облдержадміністрації Денис Шмигаль. На його переконання саме таке управління сприятиме розвитку медичної сфери і стане найоптимальнішим для області.

Очільник області наголосив на першочергових завданнях при реформуванні галузі, зокрема пришвидшенні термінів перетворення бюджетних закладів у комунальні некомерційні підприємства, позаяк з 1 квітня фінансування нереформаваних закладів охорони здоров’я буде покладено на органи місцевого самоврядування, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Також невід’ємною складової реалізації медичної реформи є комп'ютеризація закладів,підключення їх до електронної системи охорони здоров'я, ліцензування, поліпшення матеріально-технічної бази та оптимізація структури ліжкового фонду й ресурсів.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірини Кобецької, на сьогодні підлягають реорганізації 114 медичних закладів. На даний час набули статусу комерційного неприбуткового підприємства 99 закладів.

Управлінець наголосила, що контрактування лікарень розпочнеться із 1 лютого 2020 року і триватиме до 1 квітня.

«Один з перших кроків після автономізації, який повинен зробити медичний заклад у рамках підготовки до роботи за договором з НСЗУ, є підключення закладів охорони здоров’я до електронної системи eHealth (ЕСОЗ) через впровадження медичних інформаційних систем, - зазначила посадовець. - Для можливості роботи в електронній системі закладами охорони здоров'я області за 2018-2019 роки закуплено комп’ютерного обладнання на суму більше 7,1 млн гривень. Однак, медичні заклади додатково потребують придбання ще більше 1500 одиниць комп’ютерів».

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття госпітальний округ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: