Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Депутати проти створення «Паркувальника». Не бачать сенсу

Переглядів: 1389


На сесії Калуської міськради, яка відбулася 22 грудня, депутати слухали це питання вже вдруге. Проте запитань до начальника управління економічного розвитку міста Калуської міської ради Юрія Соколовського у них було не менше, ніж при розгляді цього питання на сесії у жовтні.


Доводи стосовно того, що створення «Паркувальника» допоможе не лише впорядкувати паркування автотранспорту, а й дасть додаткові надходження до бюджету та нові робочі місця, а також те, що Калуш єдине місто в області, до бюджету якого не надходить збір за паркування, не переконали депутатів.


Одні вважали збір плати за паркування додатковим навантаженням для і так зубожілого населення міста, у інших і далі були сумніви щодо його прибутковості. А створювати завідомо збиткове комунальне підприємство, щоб потім ще дотувати його із бюджету, на думку депутатів, не варто.


Зокрема, Володимир Тимків повідомив, що фракція НРУ у міській раді не голосуватиме за дане рішення, бо це лише створюватиме для калушан зайві проблеми.


Депутата від БПП Петра Білінського найбільше цікавило, чи буде прибутковим новостворене КП.


- Мені цікаво, чи вигідно це для громади, чи це буде прибуткова, чи дотаційна організація? - цікавився депутат Петро Білінський у начальника управління економіки.


- Це буде прибуткове підприємство. Надходження до бюджету лише від шести парковок орієнтовно складуть 400 тис. гривень на рік, а чистий прибуток становитиме 16 тис. гривень, - відповів Юрій Соколовський.


- Тоді таке підприємство нам не потрібне. Складається враження, що його метою є працевлаштування 4-х осіб – директора і ще трьох, - констатував Петро Білінський.


При цьому міський голова додав, що мова йде не про прибуток, а про те, що Калуш - єдине місто в області, де не збирається плата за паркування.


- А якщо не буде прибутку, то що будете робити тоді? Як із КП «Школяр», думатимете, де взяти кошти і скільки ще сотень тисяч треба додати, щоб борги віддати? - запитував депутат Ігор Хемич.


- Давайте визначимо паркувальні місця і виставимо їх на аукціон, тоді зароблятимемо кошти, - запропонував Петро Білінський.


Пропонували депутати й поставити паркомати та зобов'язати «Міську варту» дивитися за сплатою збору за паркування.
Оскільки дискусія набирала нових обертів і в неї включалося дедалі більше депутатів, міський голова поставив питання на голосування. Але створення «Паркувальника» депутати не підтримали і вдруге.

 

Анастасія ВОЛЬСЬКА

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: