Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Директора фірми, яка ремонтувала дорогу Добровляни – Завій, посадили під домашній арешт через підозру у заволодінні 2,6 млн грн

Переглядів: 1154

Слідча суддя Івано-Франківського міського суду Олена Татарінова відправила під домашній арешт директора і власника фірми «ПМК-88», якого підозрюють у заволодінні 2,6 млн грн на ремонті дороги сполученням Добровляни – Завій.

Про це йдеться в ухвалі суду від 6 грудня 2021 року, пишуть Наші гроші. Львів.

Підозрюваний перебуватиме під домашнім арештом у нічну пору доби з 22:00 по 6:00. При обранні запобіжного заходу суддя врахував наявність у підозрюваного двох неповнолітніх дітей. Наразі директору інкримінують ч.5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В кінці 2019 року Державне підприємство «Дороги Прикарпаття» уклало договір із товариством «ПМК-88» на капітальний ремонт 1,2 км автомобільної дороги Добровляни – Завій. Фірма обіцяла виконати роботи за 6,1 млн грн до кінця 2020 року. Щоправда, потім підписали додаткову угоду, згідно з якою роботи продовжили до кінця 2021-го через затримку фінансування.

Як наразі підозрюють слідчі, при виконанні робіт підрядник зменшив товщину асфальтобетонного покриття всупереч проєкту: від 3,5 до 4 см, а не 5 см. Також директор «ПМК-88» нібито завищував вартість виконаних робіт.

Таким чином підрядник вказав в актах виконаних робіт витрати за липень 2020 року в сумі 2,8 млн грн, але насправді вартість виконаних робіт була значно меншою – 188 тис. грн. Потім він надав усі довідки замовнику ДП «Дороги Прикарпаття», після чого отримав оплату. За підозрами слідчих, заволодів 2,6 млн грн.

Згідно з інформацією сайту Івано-Франківської ОДА, ремонт дороги проводили в рамках «Великого будівництва», програми президента України.

Про фірму

ТОВ «ПМК-88» зареєстроване 2013 року в Івано-Франківській області. В основному спеціалізується на будівництві доріг. Згідно з YouControl, з початку заснування фірмою керує франківчанин Ігор Лебедєв. У закупівлях на замовлення ДП «Дороги Прикарпаття» компанія перемагала близько 58 разів. За останні два роки «ПМК-88» отримало державних замовлень на 840 млн грн.

Схожі матеріали за тегами: ПМК-88 директор ремонт дороги кошти привласнення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: