Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

До перевірки калуської комунальної газети «Дзвони Підгір’я» депутати хочуть залучити незалежний аудит | КАЛУШПРО

Переглядів: 1514


З такою пропозицією депутата погодився міський голова Ігор Матвійчук. На його переконання, кошти, які доведеться заплатити за аудит, тут не в рахунок.
Схвально на рахунок призначення комісії і перевірки відізвався і депутат Ігор Хемич (УП). За його словами, аналогічні перевірки треба влаштовувати всім комунальним підприємствам, а то вони нерідко використовують гроші громади у своїх приватних цілях.
- Ми про «Дзвони Підгір'я» говорили і в тій каденції, і в цій. І просто так ми не говоримо, а якщо говоримо, то щось знаємо, - зауважив він.
Припущення, що там діло дійде до кримінальної справи, бо є кричущі факти, висловив і депутат Віталій Джуган (БЮТ).
- Як комунальна газета може друкувати матеріал про гімназію та про інші школи міста і брати за це гроші? А потім ще телефонувати і просити перевести гроші не на рахунок редакції «Дзвони Підгір'я», а на зовсім інший? Це явна корупція, - наголосив депутат.
У результаті депутати проголосували за склад тимчасової контрольної комісії міської ради для вивчення фінансово-господарської діяльності «ДП», до якої увійшли депутати Олег Нижник (голова), Анатолій Боднарчук , Андрій Ганчук,Юрій Луцак, Віктор Павлів, Володимир Тимків, Юрій Тимків, Ігор Хемич та Петро Білінський. Водночас підтримали і пропозицію щодо аудиту та вирішили на все про все дати час до 28 квітня. Саме до цієї дати контрольна комісія зобов'язана подати на розгляд міської ради звіт і пропозиції за результатами перевірки.
Водночас депутати на цьому сесійному засіданні не дали згоди на роздержавлення цього комунального ЗМІ. Хоча, за словами спеціаліста з питань організаційно-правової роботи ради Івана Коцана, повинні були це зробити, бо так вимагає законодавець.
Міській раді, зокрема, пропонувалося вийти зі складу засновників друкованого засобу масової інформації «Дзвони Підгір'я» та редакції комунального закладу «Редакція газети «Дзвони Підгір'я» Калуської міської ради» з перетворенням редакції членами її трудового колективу у суб'єкт господарювання із збереженням назви, цільового призначення, мови видання і тематичної спрямованості друкованого засобу масової інформації.
Проект рішення про реформування газети «Дзвони Підгір'я» та редакції комунального закладу підтримали лише п'ятеро депутатів, один був проти і 25 утрималися.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

Скріншот "Вікон"

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: