Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Допомогу від Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ отримали дві районні лікарні (ФОТО)

Переглядів: 813

В Івано-Франківську при Архієпархіальному управлінні УГКЦ продовжує активно працювати антикризовий координаційний центр.

У середу, 15 квітня, волонтери центру доставили чергову допомогу для лікарів Рожнятівської та Долинської центральних районних лікарень, повідомляє пресслужба Івано-Франківської Архієпархії.

За словами представників Архієпархії, це перший із двох етапів підтримки саме районних медичних закладів. Допомога була направлена для лікарів медустанов, оскільки сьогодні вони потребують значної підтримки.

"Останніми днями в нас різко збільшилась кількість звернень із підозрою на вірусне захворювання, як наслідок ситуація в медичному закладі досить важка - не вистачає засобів індивідуального захисту", - зізнається медична сестра Рожнятівської РЦЛ.

Вона ж додає, що працівникам їхньої лікарні доводиться дезінфікувати одноразові комбінезони та використовувати їх повторно, адже таких критично не вистачає.

Тому представники Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ в рамках роботи Антикризового координаційного центру передали одноразові та багаторазові комбінезони, маски, медичні шапки, респіратори, бахіли, захисні щитки, а також засоби дезінфекції.

Ситуація в Долинській районній лікарні також досить складна.

"На даний час у нашій лікарні хворих на пневмонію та респіраторні захворювання чимало, проте завдяки нашим благодійникам, яким насправді щиро завдячуємо, ми почуваємось в міру захищеними і можемо надалі щоденно працювати з пацієнтами", - каже лікар Долинської РЦЛ.

Наступний етап допомоги запланований на середу 22 квітня.Тоді представники Архієпархіального антикризового координаційного центру відправляться до Лисецької, Богородчанської та Галицької районних лікарень, щоби допомогти медпрацівникам, які там здійснюють своє служіння.

Архієпископ та Митрополит Кир Володимир Війтишин висловлює щирі слова вдячності всім благодійникам, а особливо АТ «Прикарпаттяобленерго» в особі Голови правління п. Олександра Бубена за активну підтримку даного проєкту, який зосереджений на допомогу районним лікарням.

Нагадаємо, що вчора відбулася також передача апарату штучної вентиляції легень від Архікатедрального собору для потреб Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні.

Ці та подібні проєкти стають можливими завдяки пожертвам релігійних громад Архієпархії та небайдужим людям, адже з початком карантину Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ розпочала масштабну соціальну діяльність, спрямовану на підтримку населення.

Серед найважливіших аспектів допомоги передача приміщення Духовної семінарії медикам; запуск кол-центру в ЛДЦ Св. Луки, де тільки за перший тиджень було надано 187 безкоштовних онлайн-консультацій; оголошення Митрополитом благодійної збірки, долучитися до якої може кожен охочий - реквізити за цим посиланням.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: