Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківські лікарі врятували 8-річного хлопчика з COVID-19, який 15 днів був на ШВЛ

Переглядів: 486

Погіршення епідеміологічної ситуації в нашій області, на жаль, торкнулося і дітей. До цього часу ми не стикалися з украй важким перебігом COVID-19 у наших маленьких пацієнтів.

Проте на сьогоднішній день ситуація змінилася. Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні Тарас Мельник на своїй сторінці у Facebook, інформує «Калуш ФМ».

Прикладом цього є історія восьмирічного хлопчика, який захворів 20 лютого 2021 року. Стан дитини прогресуюче погіршувався, і він був госпіталізований у відділення анестезіології та інтенсивної терапії обласної дитячої клінічної лікарні.

За даними комп‘ютерної томографії виявили більше 85% ураження легень. Це супроводжувалось тяжкими порушеннями в роботі усіх органів та систем. 15 тяжких днів на штучній вентиляції легень, 15 тяжких днів лікарі відділення боролися із підступними проявами недуги, поки дитина не почала дихати самостійно, без підтримки апарату, та відновились усі життєво важливі показники. Це дало змогу перевести дитину на подальше лікування в пульмонологічне відділення стаціонару.

«Цей випадок можна було б сміливо назвати дивом зцілення, але слід пам’ятати, що за цим дивом стоять високий професіоналізм та невтомна праця медичних працівників нашого закладу. Особлива подяка колективу  відділення анестезіології та інтенсивної терапії», – зазначає Тарас Мельник.

 Водночас він додає, що Висококваліфікована команда лікарів ІФОДКЛ готова і надалі надавати допомогу у найскладніших ситуаціях в боротьбі з COVID -19.

«Не зволікайте із зверненням до фахівців, тому що втрачений час ускладнює процес лікування і погіршує прогнози для одужання, а також не нехтуйте протиепідемічними заходами. Бережіть себе та своїх діток!» – закликає лікар.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ дитина ковід порятунок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: