Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківські патрульні склали протоколи на 900 п’яних водіїв, проте 20% з них суди виправдали

Переглядів: 1041

Патрульні Івано-Франківська за дев’ять місяців цього року склали 913 протоколів на пяних водіїв за ст. 130 КУпАП.

З них 62% вже розглянуто судами. По 43% з усіх протоколів винесене позитивне рішення, а саме притягнуто громадян до відповідальності з відповідними подальшими діями – штрафами і забороною керувати транспортними засобами. 9% – закрито «за відсутністю в діях особи складу правопорушення», 8,65% – у зв'язку із закінченням накладення адміністративного стягнення, 1% за малозначністю – справи передані на розгляд трудового колективу.

Про це під час засідання круглого столу повідомила заступник начальника управління патрульної поліції Івано-Франківська Яна Юносова, інформує «Курс».

За її словами, часто суди виправдовують порушниікв через формальні помилки при оформленні документів, допущені патрульними. Цей недолік, каже Юносова, треба виправляти на законодавчому рівні.

Також вона зазначила, що у патрульній поліції ґрунтовно аналізують всі закриті судами справи.

«20% закритих справ повністю проаналізовані управлінням патрульної поліції. Управління в кожному місті нашої країни роблять аналіз закритих справ і встановлюють, чи була там вина безпосередньо працівника патрульної поліції. Я веду до того, що ми працюємо над цими помилками. Ми аналізуємо і викорінюємо недоліки», – підсумувала Яна Юносова.

Схожі матеріали за тегами: поліція водії п'яні

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: