Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківський суд покарав екоінспектора, який брав хабарі, штрафом

Переглядів: 480

Івано-Франківський міський суд визнав винним в отриманні неправомірної вигоди інспектора з охорони навколишнього природного середовища Державної екологічної інспекції Карпатського округу.

21 вересня 2020 року до екологічної інспекції Карпатського округу надійшла скарга щодо незаконно видобутку гравію в районі сіл Тисменичани та Цуцилів.

Інспектор, знаючи про незаконну діяльність свого знайомого, який добував гравій з річок на території сіл Тисменичани та Цуцилів, зателефонував до нього і повідомив про надходження скарги.За хабар він пообіцяв не притягувати чоловіка до встановленої законом відповідальності та не повідомляти про незаконну діяльність до правоохоронних органів, повідомляє «Курс».

19 листопада 2020 року інспектор за попередньою домовленістю зустрівся з чоловіком в Івано-Франківську на вулиці Озаркевича. Під час розмови посадовець попросив чоловіка поставити на заднє пасажирське сидіння автомобіля «Renault Megane» конверт із 10 000 грн, що той і зробив. Після цього інспектор замкнув автомобіль та направився в сторону вул. Чорновола.

Наступного дня вранці працівники поліції та СБУ за участі інспектора провели огляд автомобіля і вилучили конверт з грошима.

У суді обвинувачений визнав свою вину. Він зазначив, що прийняв неправомірну вигоду у зв’язку з низькою заробітною платою. У вчиненому розкаявся, просив суворо не карати.

У результаті суд визнав інспектора винним в отриманні неправомірної вигоди і призначив 34 000 грн штрафу з позбавленням права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій представника органів державної влади та здійснення держаного нагляду (контролю) на строк два роки.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Інспектор хабар суд штраф

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: