Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Франківці мітингують проти закриття спортивних залів і фітнес-центрів (ФОТО)

Переглядів: 779

Вчора, 15 червня, відбулося позачергове засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Рішенням комісії призупинили роботу закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів, фітнес-центрів; призупинили діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід; дозволили проведення релігійних заходів з розрахунку не більше однієї особи на 10 кв. м, інформує Фіртка.

Сьогодні, 16 червня, під стіни облдержадміністрації вийшли мешканці міста, яких обурює те, що спортивні зали закривають, а кафе та ресторани ні.

«Ситуація насправді досить дивна, тому що заборонити займатися в залах, де є скринінг, де дезінфікують приміщення, де є мало людей, адже не всі повернулися до занять. Чому вживати алкоголь на літніх майданчиках можна, а в спортклубах займатися ні? На три місяці заборонили спортклуби, відповідно ніхто не подумав, за які гроші тренери мають годувати свої сім'ї. Що робити тим людям, які ходять в спортклуби на реабілітацію, що робити з хворими спинами, хворими суглобами? Хто з комісії останнім часом був в спорт клубі? Хто бачив, як зараз займаються в спорт клубах? Як на мене, це рішення є абсолютно безглуздим. Ті люди, які насправді дбають про своє здоров'я не наражатимуть нікого на небезпеку», - каже Олена Кулик, відвідувачка спортклубу.

 Анна Федьків, керуюча мережею спортивних клубів «Альянс» розповідає, що вийшли на мирний мітинг заради своїх працівників.

«Два з половиною місяці наші люди просиділи вдома, і ми розуміємо що ще півтора місяця вони просто не витримають. Ми вважаємо, що несправедливо залишати людей без заробітку, тому просимо зрозуміти нас та дозволити в безпечних умовах працювати надалі. Сподіваємося, що влада почує нас. Спортклуб зазнав значних збитків за цей час. Найбільша проблема – це люди, які зараз не працюють і в яких немає заощаджень. Вони ледь виживають», - зазначає жінка.

Протестуючих підтримав міський голова Івано-Франківська Руслан Марцівнків.

«Я вважаю, що рішення комісії не є правильним, адже зростання захворюваності є незначним. Це рішення є неприпустиме, в спортивних залах малоймовірно захворіти. На жаль, органи місцевого самоврядування усунуті від прийняття таких рішень. Як представник президента ОДА має приймати рішення згідно інтересів громади. Це моя особиста позиція. Станом на сьогодні урядом та президентом прийнято рішення, що обласні комісії уповноважені в таких питаннях. На рівні міста я не бачу проблеми із залами. Питання до ОДА, комії ТЕБ НС», - сказав мер.

Мітингувальники піднялися до голови ОДА, аби особисто висловити свою позицію щодо цієї ситуації. Вони не розуміють, чому спортклуби закривають, в той час коли ресторани, кафе та літні майданчики працюють.

«Є показники, які затверджує МОЗ, для послаблення карантину. Маючи нормальні показники, має бути менше 12 випадків на 100 тис населення. Наша область перша увійшла у коронавірус і перша вийшла. Маючи можливість відкрити те, що дозволено, то відкрили. Але рішення приймаються колегіально. Є комісія - санітарний лікар області, поліція, держпродспоживслужба. Останній тиждень ми вийшли за параметри того, що можемо послабити карантин. До кінця дня ми очікуємо протокол і завтра до 13:00 години ми дамо узгоджений протокол з урахуванням обмежень, які запроваджуються на державному рівні. Дав доручення на додаткове опрацювання ситуації у сфері фітнес-центрів. Я бачу такий розвиток подій: дозволити роботу, але з обмеженнями. Якщо буде обмеження на державному рівні, то ми вже нічого не зможемо зробити», - розповів Віталій Федорів.

Нагадаємо, як наголошував на засіданні голова ІФ ОДА рішення зумовлене тим, що показник захворюваності на 100 тисяч населення на Прикарпатті впродовж семи днів зріс та перевищив допустимий для пом'якшення карантину. При нормі 12 цей показник станом на вчора становив 13,44.

 

Схожі матеріали за тегами: Франуівськ мітинг спортивні зали закриття

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: