Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Газовики констатують: 15% лічильників непридатні до подальшої експлуатації

Переглядів: 1028

В Івано-Франківській області кожен сьомий лічильник є зношений і показання мають суттєву похибку вимірювання.

ПАТ «Івано-Франківськгаз» з початку року провело 17,2 тис. планових повірок лічильників газу спільно з представниками державного підприємства «Івано-Франківськстандартметрологія». Результати повірок приладів показали, що 15% лічильників непридатні до подальшої експлуатації через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання. Окрім того, виявлено 69 фактів втручань в роботу приладів обліку.

«Щоденно на спеціальному обладнанні повіряється 156 лічильників газу. З них кожен сьомий - непридатний до подальшої експлуатації, через зношеність лічильного механізму або значну похибку вимірювання», - каже головний метролог ПАТ «Івано-Франківськгаз»  Олег Кашуба.

Повірка приладів обліку здійснюється у сервісних центрах ПАТ «Івано-Франківськгаз» представниками Держспоживстандарту. Якщо за результатами перевірки в лічильнику не виявлено жодних порушень, то прилад вважається справним та повертається споживачу, якщо ж прилад обліку визнано непридатним, споживачу необхідно звернутися в газове господарство для вирішення питання  по його заміні.

«Періодична повірка лічильників газу проводиться безкоштовно для споживача. Але деякі споживачі відмовляють газовикам  в доступі у своє помешкання для зняття лічильника на повірку. Найчастіше така відмова пов’язана із втручанням людей у роботу приладу для зменшення його показань», - додає Олег Кашуба. 

У газовому господарстві зазначають, у разі недопуску споживача до помешкання, згідно кодексу ГРМ,  компанія складає акт про відмову, а розрахунки за спожитий газ проводитимуться за граничними нормами споживання. Так, за чотири місяці цього року фахівці «Івано-Франківськгазу» вже склали 1650 актів про відмову допуску, та зафіксували 69 фактів незаконних втручань у роботу приладів обліку. Такі порушення, кажуть газовики, легко виявляють за характерними механічними пошкодженнями на відліковому механізмі, підробленими пломбами, відбитками тавр та ін.

Схожі матеріали за тегами: Газ повірка лічильники

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: