Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Іноземцю, який через ревнощі взяв у заручники прикарпатку, скоротили термін покарання

Переглядів: 413

У липні 2018 року іноземець в’їхав до України і прибув у село Городенківського району до жінки, з якою у нього на ґрунті ревнощів виник конфлікт.

Приставивши ніж до горла коханої жінки, він утримував її силою, вимагав її мобільний телефон, хотів переглянути СМС-повідомлення, оскільки запідозрив її в зраді. Також він висловлював вимогу одруження. На місце викликали поліцію.

Жінці ставало зле, тоді він вимагав, щоб працівники поліції передавали певні ліки. Була викликана швидка меддопомога. Коли в кімнату зайшли медики, працівники спецпідрозділу КОРД обеззброїли і затримали обвинуваченого та звільнили потерпілу.

23 лютого 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Івано-Франківського апеляційного суду завершила розгляд матеріалів кримінально провадження за апеляційними скаргами учасників на вирок Городенківського районного суду від 04 лютого 2020 року, яким обвинуваченого було засуджено за ч. 2 ст. 146 КК України до позбавлення волі на 4 роки та повністю задоволено цивільний позов потерпілої.

Засідання відбулось в режимі відеоконференції. Колегія суддів переглянула кримінальне провадження в межах  апеляційних скарг та визнала, що судом першої інстанції правильно встановлено фактичні обставини справи, їм надано вірну правову оцінку, інформує пресслужба суду.

Однак колегія суддів визнала, що суд при призначенні покарання, не в повній мірі врахував всі пом’якшуючі обставини, зокрема відсутність судимості. Невмотивовано суд визнав в якості обставини, яка обтяжує покарання, вчинення злочину щодо особи, з якою винний перебував у близьких відносинах. Однак і обвинувачений, і потерпіла цю обставину заперечили. Вимагання ним цигарок й ліків для потерпілої і одруження з нею не ставилось йому у вину.

За таких обставин колегія суддів постановила апеляційні скарги прокурора та потерпілої залишити без задоволення. Апеляційну скаргу захисника задоволено частково. Вирок суду  змінено в частині призначеного покарання, його пом’якшено до  позбавлення волі на 3 (три) роки. Строк відбування покарання обвинуваченому ухвалено рахувати з 13.07.2018. У решті вирок залишили без змін.

 

Схожі матеріали за тегами: Іноземець заручники прикарпатка суд

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: