Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Івано-Франківськгаз Збут» пояснює, як реструктуризувати борг за газ

Переглядів: 402

ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» вперше у 2021 році зафіксував зменшення заборгованості своїх клієнтів за спожитий природній газ. Загальний борг побутових споживачів перед компанією зменшився із 899,89 млн грн станом на початок березня до 611,413 млн грн у квітні.

На період дії карантину компанія не нараховує боржникам штраф та пеню, а також не припиняє надання послуги газопостачання у разі її несплати або оплати в неповному обсязі. Водночас ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» нагадує, що перед споживачем залишається обов'язок розраховуватися за спожиту послугу, в іншому випадку кошти можуть бути стягнені в судовому порядку.

«Під час карантину єдиний дієвий спосіб впливу на злісних неплатників – це суд. Ми регулярно комунікуємо з клієнтами, нагадуючи про необхідність сплатити борг за блакитне паливо. Докладаємо максимум зусиль, щоб не доводити справу до суду. На сьогодні 55% боржників компанії мають відносно невелику заборгованість до 1000 грн, 39% вже боргують від 1000 до 5000 грн, а 6% мають значну заборгованість понад 5000 грн», – розповів директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Юрій Пилипів.

Щоб не витрачати час на судові розгляди, краще не допускати виникнення заборгованості. Втім, якщо це сталося і ви розумієте, що одразу погасити борг немає можливості – виходом стане договір реструктуризації.

«Заборгованість реструктуризовується на строк до 12 місяців залежно від суми боргу та рівня сукупного доходу клієнта. Зазвичай заборгованість необхідно погашати рівними частинами, а розмір першого внеску складає від 30 до 50 відсотків. Як правильно оформити заяву та інші деталі можна уточнити в Контакт-центрі за телефоном 0342 76 63 04», – повідомила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» Леся Хараїм.

Оплатити рахунки за газ можна не лише в банківських установах чи на пошті, але й дистанційно. Для клієнтів ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» працюють онлайн сервіси: Особистий кабінет на сайті 104.ua, мобільні додатки для Android та iOS, а також боти у Viber, Telegram та Facebook.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Івано-Франківськгаз Збут борг газ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: