Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Калуській міській поліклініці не вистачає коштів на оплату рецептів пільговикам | КАЛУШПРО

Переглядів: 1505


В цьому році, за словами головного лікаря Калуського міського центру медико-санітарної допомоги Михайла Гаврилишина, на дані потреби закладено 800 тисяч гривень, тобто по 66 тисяч на місяць.
- Минув січень і ми вже можемо говорити, що із забезпеченням медикаментами для амбулаторного лікування громадян пільгових категорій є певні проблеми, - каже Михайло Гаврилишин. – Так, з цього року на міську поліклініку покладено забезпечення онкологічних хворих сильнодіючими та наркотичними речовинами. Раніше вони надавались із фондів станції швидкої допомоги. На даний момент ці середники отримують 27 онкохворих калушан. У грошовому еквіваленті це близько 30 тисяч гривень в місяць. Тож виходить, що половина із передбаченої суми використовуватиметься для цих хворих. Відповідно безоплатно не зможуть отримати ліки багато інших громадян, які страждають, до прикладу, психоневрологічними недугами, цукровим діабетом, бронхіальною астмою, інфарктом чи іншими хворобами, визначеними постановою №1303. Зрозуміло, що це призводить до певного незадоволення і непорозумінь.
При цьому головний лікар міської поліклініки зазначив, що серед жителів Калуша право на безоплатний та пільговий відпуск лікарських засобів за рецептами медиків у разі амбулаторного лікування мають близько 9 тисяч мешканців. Серед них 1478 – онкологічні хворі, 1400 – психоневрологічні, 3500 – з цукровим діабетом, а ще, окрім того, і певні пільгові категорії – ветерани війни, чорнобильці, афганці, учасники АТО, інваліди.
- Звісно, найперше треба вирішити питання забезпечення ліками онкохворих, бо тут йдеться про зняття болю, який не дає жити ні хворим, ні їх родинам, - зауважує Михайло Богданович. – Не можуть обійтися без медикаментів і ті, хто страждають психоневрологічними недугами чи бронхіальною астмою, бо це призводить до загострення хвороб і зниження рівня їх життя. Тому на сесії міської ради я в черговий раз підняв питання збільшення фінансування. Про стан справ поінформовані і міський голова, і депутати. Тож я маю надію, що з лютого у бюджет будуть внесені корективи і медикаментозне забезпечення покращиться.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: