Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Керівника, який при будівництві басейну в Коломиї заволодів 14 мільйонами гривень, суд посадив під домашній арешт

Переглядів: 426

У ході досудового розслідування поліцейські Прикарпаття провели більше десятка експертиз, зібрали доказову базу, що підтверджує протиправну діяльність 61-річного чоловіка. 4 листопада поліцейські повідомили фігуранту про підозру, а 23 грудня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном до 3 лютого 2021 року.

Слідчі продовжують наполегливо працювати, аби встановити й інших осіб, причетних до цього злочину і привласнення бюджетних коштів.

Додамо, що правоохоронці встановили, що на проведення будівництва басейну в Коломиї із державного бюджету було виділено понад 100 мільйонів гривень. Однак директор підрядної організації, яка зареєстрована у Києві, зловживаючи своїм службовим становищем, вніс неправдиві відомості в акти виконаних робіт будівництва. Чоловік отримав на рахунки підприємства бюджетні кошти та розпорядився ними на власний розсуд.

У ході досудового розслідування проведена будівельно-технічна експертиза, за висновками якої було встановлено, що до актів виконаних робіт включено роботи, які фактично не виконувалися взагалі або були виконані частково. Внаслідок незаконних дій 61-річний керівник підприємства заволодів бюджетними коштами в сумі понад 14 мільйонів гривень.

Правопорушнику повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління (детективи) Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

 

Схожі матеріали за тегами: Коломия басейн будівництво кошти привласнення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: